Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος διαλύει τη δεξαμενή καυσίμων στο Κυμάσι Μαντουδίου και εργάζεται για την απομάκρυνση και των υπολοίπων



Τον καθαρισμό, τη διάλυση και την εκποίηση της παλιάς δεξαμενής καυσίμων που βρίσκεται σε Δημοτικό Χώρο στη παραλία Κυμάσι Μαντουδίου, αποφάσισε Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2012, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού.


Η δεξαμενή, μία από τις 6 που βρίσκονται στο Κυμάσι, κατάλοιπο της δραστηριότητας του πρώην συγκροτήματος Σκαλιστήρη, είναι ανενεργή για περισσότερο από 20 χρόνια και αποτελεί εστία αισθητικής ρύπανσης και κινδύνου για  πολίτες και λουόμενους.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος προχώρησε στη διερεύνηση της διαδικασίας καθαρισμού – διάλυσης – εκποίησης και επισημάνθηκε ότι η όλη επιχείρηση είναι εξαιρετικά λεπτή διαδικασία. Προαπαιτείται ο έλεγχος και ο καθαρισμός της δεξαμενής από τα υπόλοιπα – κατάλοιπα καυσίμων, η περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων, και η παρουσία τεχνικού ασφαλείας αφού υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης κατά την διάλυση της δεξαμενής, με σοβαρές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον όσο και σε ανθρώπινη ζωή. Η όλη διαδικασία θα γίνει από πιστοποιημένη εταιρία έπειτα από διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στη  ΒΙΟΜΑΓΝ για την επικείμενη διάλυση της δεξαμενής και την καταστροφή του παλαιού φράχτη και ταυτόχρονα ζήτησε από τους αρμόδιους της Εταιρείας, να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε ανάλογη κίνηση.

Έτσι, μετά από χρόνια συζητήσεων και τριβών για τις δεξαμενές στο Κυμάσι, ο νέος Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας δρομολογεί την απομάκρυνση της δεξαμενής που βρίσκεται στα όρια του δημοτικού οικοπέδου και εργάζεται για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων δεξαμενών, ιδιοκτησίας ΒΙΟΜΑΓΝ.

Η όλη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική και δείχνει τη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος. Ταυτόχρονα, αφήνει έκθετους τους ελάχιστους, που με διαδικτυακές κραυγές, υπερβολές και συκοφαντίες, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κάνοντας φθηνή μικροπολιτική με την υπόθεση των δεξαμενών.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.