Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη από το Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης- Αγίας Άννας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα αγροτικής ανάπτυξης από το Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα «Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη, Προκλήσεις και Προοπτικές».
Η ημερίδα έγινε το Σάββατο 24 Μαρτίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Στροφυλιάς παρουσία πλήθος ενδιαφερόμενων..


Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Ανέστης Ψαρρός, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ποντάρει πολλά στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας αλλά και ανάπτυξης αυτού του σημαντικού τομέα στη περιοχή, φροντίζοντας κατ’ αρχήν να ενημερωθεί σωστά ο αγροτικός πληθυσμός.

Από το Γεωργικό Επιμελητήριο ο Κ. Μπλουκίδης τόνισε ότι ο Φορέας που εκπροσωπεί είναι στη διάθεση του Δήμου σε ό,τι χρειαστεί.

Την παρουσίαση της ημερίδας και το περιεχόμενο έκανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης -Αγίας Άννας, Γεωπόνος κ. Νίκος Αρβανίτης.

Ενώ στη συνέχεια ανέπτυξαν τα θέματα: η κ. Αναστασία Μακρή, υπάλληλος του Τμήματος Πυρηνοκάρπων - Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ, Δενδροκηπευτικών ΥΠΑΑΤ, με θέμα τις οργανώσεις παραγωγών, οπωρολαχανικά - νέες καλλιέργειες.

Ο Γεωπόνος, πρώην Προϊσταμένος Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου – ΕΘΙΑΓΕ κ. Ηλίας Ντζάνης, μίλησε για τα αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, η παραγωγή  μεταποίηση - προοπτικές ήταν το κύριο θέμα του δεύτερου ομιλητή.

Ο γεωπόνος κ. Αντώνης Παλαιολόγος αναφέρθηκε στις προοπτικές της καλλιέργειας των οσπρίων.

Ενώ ο κ. Στάθης Σταυριανός, προϊστάμενος Τμήματος Βιολογικών Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης ανέπτυξε το θέμα που αφορά τη  βιολογική γεωργία, τους μύθους και την πραγματικότητα, όπως και τη βιολογική καλλιέργεια ελιάς και αμπέλου.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος των εισηγητών με τους παραβρισκόμενους και κατά γενική ομολογία, ήταν μια χρήσιμη ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών και βοήθειας για την γεωργική και τη συνολικότερη ανάπτυξη της περιοχής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.