Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Κηδεύτηκε ο ατυχος Γιώργος


Έξαλλους από οργή έχει κάνει τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή Μαντουδίου- Λίμνης -Αγίας Άννας ο τρόπος με τον οποίο έχασε τόσο άδικα τη ζωή του ο 73χρονος  μεταλλωρύχος που δαγκώθηκε από φίδι στο χωράφι του. Ο άτυχος άνδρας περίμενε υπομονετικά τον... θάνατό του στο Κέντρο Υγείας, που δεν διέθετε ούτε ορό αλλά ούτε και ασθενοφόρο για τη μεταφορά του!

Ο  73χρονος Γιώργος τσάγκας του Ανδρέα  κατάφερε να φτάσει στο Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι, παρά τους αβάσταχτους πόνους που του είχε προκαλέσει το δάγκωμα του ερπετού στο πόδι. Πίστευε ότι εκεί θα γλίτωνε τη ζωή του, αλλά τα όσα ακολούθησαν τον έκαναν να πεθάνει... δυο φορές! Ο άτυχος οικογενειάρχης άκουσε έκπληκτος τον γιατρό να του λέει ότι δεν διέθετε αντιοφικό ορό, αλλά είδε το πόδι του να πρήζεται πολύ και του ζήτησε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όμως, το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν είναι στο ΕΚΑΒ και δεν διαθέτει ούτε... ασθενοφόρο! Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει καθηλωμένος ο 73χρονος, με την κατάστασή του να χειροτερεύει όλο και περισσότερο παρ' ότι αρχικά πίστευε ότι δεν θα κινδύνευε γιατί είχε δει το καφέ φίδι που τον δάγκωσε και είχε καταλάβει ότι δεν ήταν οχιά αλλά σαπίτης, ένα ερπετό μήκους δυο μέτρων και πάνω που διακρίνεται εύκολα λόγω των κεράτινων προεξοχών πάνω από τα μάτια του.

Τα δόντια που εκχέουν το δηλητήριο βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος πράγμα που καθιστά δύσκολη την έγχυση στον άνθρωπο, ενώ και το δηλητήριό του είναι ασθενές σε σχέση με άλλων ιοβόλων φιδιών. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει νέκρωση των ιστών γύρω από την πληγή και αυτό ήταν που έκανε τον άτυχο άνδρα να σβήσει, περιμένοντας μάταια το ασθενοφόρο από την Χαλκίδα που έφτασε δυο ολόκληρες ώρες μετά!]
πηγη: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.