Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Προσέκρουσε στο Λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου ο ''ΠΡΩΤΕΑΣ''

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες της τετάρτης, στην προβλήτα του λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΑΣ'' Ν.Π. 4007 και δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο.


 Ειδικότερα, ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο – Σκιάθο με τελικό προορισμό το Μαντούδι, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Γλώσσας και κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, προσέκρουσε στην προβλήτα.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία ενός εσωκοιλώματος μεγίστης διαμέτρου περίπου 20 cm στο αριστερό τμήμα της πρύμνης και σε ύψος περίπου 2 m πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ στο εν λόγω εσω κοίλωμα εμπεριέχεται ρηγμάτωση ανοίγματος μήκους περίπου 10 cm και μεγίστου ανοίγματος περίπου 10 cm.
Οι 63 επιβάτες, τα 14 Ι.Χ., το 01 Φ/Γ και τα 02 Δ/Κ αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. Οι 22 επιβάτες και τα 09 Ι.Χ που ανέμεναν προς επιβίβαση θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΩΤΕΑΣ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς από Επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.