Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δημήτρης Νικολάου ...το όνειρο πραγματικότητα!

Δημήτρης Νικολάου 
 Ο 19χρονος (13/8/1998) στόπερ , με καταγωγή από το Μαντούδι  Ευβοίας, αυτός είναι η επιλογή του Μπέντο στην ανάγκη ενίσχυσης στην καρδιά της "ερυθρόλευκης" οπισθοφυλακής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε λοιπόν τον Νικολάου. 
Ένα παιδί που συμμετείχε ήδη σε κάμποσες προπονήσεις της πρώτης ομάδας και ο προπονητής με τους συνεργάτες του είχαν ήδη μια σχηματισμένη εικόνα για τις ικανότητες του.
είναι σχεδόν μια δεκαετία (από το 2007) στην Ακαδημία και μέλος της ομάδας Νέων την τελευταία 3τία.
Το ντεμπούτο του στην ομάδα Νέων έγινε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου του 2014, όταν η Κ20 του Ολυμπιακού αντιμετώπισε την Γιουβέντους για το Youth League στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη (1-1), με τον 16χρονο τότε Νικολάου (μέλος της Κ17) να αντικαθιστά τον Τσιμίκα στο 66ο λεπτό.

Ξέρει πλέον πολύ καλά τι σημαίνει πρωταθλητισμός, πίεση, ότι η επιτυχία είναι συνυφασμένη με το όνομα του συλλόγου. Ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός.
Στις 17 Ιουλίου του 2015 -μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο με τον οποίο διατηρούν πολύχρονη φιλία- υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" και συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα.



ΘΡΑΣΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΑΛΙ

Ο Δημήτρης Νικολάου δεν ξεχωρίζει στην ηλικία του μόνο για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, αλλά τόσο για την νοοτροπία όσο και την πνευματική του ετοιμότητα - πάντα μιλώντας για ένα παιδί που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 19.
Με εξαιρετική σωματοδομή και ύψος κοντά στα 190 εκ., ήταν φυσικό επόμενο να ξεχωρίζει για τη δύναμη του σε χόρτο και αέρα. Γρήγορος για την κατασκευή του, αριστεροπόδαρος με καλές μακρινές μεταβιβάσεις.
Θρασύς στο παιχνίδι του και ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια. Ευγενικός, απόλυτα προσγειωμένος και "αρνί" εκτός γηπέδου, ασυμβίβαστος, σκληροτράχηλος και ηγέτης μέσα σε αυτό. Δεν θα μπορούσε και διαφορετικά με πρότυπο τον Ιταλό Αντρέα Μπαρτζάλι... Από τον Ολυμπιακό, αγαπημένος του παίκτης είναι ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ενώ καλύτερο συμπαίκτη του θεωρεί τον κολλητό του Παναγιώτη Ρέτσο.

Ως αριστερός μπακ αγωνιζόταν αρχικά, όμως Θόδωρος Ελευθεριάδης και Γρηγόρης Γεωργάτος διέκριναν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ικανότατο στόπερ και έτσι ο Νικολάου σταδιακά καθιερώθηκε σε θέση κεντρικού αμυντικού.
Όπως συμβαίνει φυσιολογικά σε αυτές τις ηλικίες, ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Νικολάου και τον Ολυμπιακό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ένα παιδί που καθημερινά δουλεύει με προσήλωση και το όνειρο να καθιερωθεί με τα ερυθρόλευκα.
 Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.