Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

6.500 προσλήψεις μονίμων σε ΟΤΑ και Δημόσιο


Με 6.500 υπαλλήλους με μόνιμες σχέσεις εργασίας αναμένεται να στελεχωθεί το Δημόσιο μέσω του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να καλυφθούν πολλά κενά που προκύπτουν από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.


Τις μισές σχεδόν προσλήψεις θα απορροφήσει ο τομέας της Υγείας, ο οποίος έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ειδικότερα, από το σύνολο των 6.500 προσλήψεων οι 2.500 απορρέουν από την αναλογία «1 προς 4», ήτοι μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις/ συνταξιοδοτήσεις που ισχύει για το 2017, καθώς στη διάρκεια του 2016 αποχώρησαν από το Δημόσιο περίπου 10.000 υπάλληλοι.

Οι υπόλοιπες 4.000 αφορούν προσλήψεις που εκκρεμούν από προηγούμενα έτη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 1.500 επιτυχόντων παρελθόντων διαγωνισμών ΑΣΕΠ, που αναμένουν να δουν φέτος τον διορισμό τους σε ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», από τις 6.500 προσλήψεις, οι 3.100 θα κατευθυνθούν στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα ενισχυθούν με 800 γιατρούς και 2.300 εργαζομένους σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Στους 222 θα ανέλθουν οι εργαζόμενοι που θα απορροφήσουν οι Υπηρεσίες Ασύλου, ενώ νέους υπαλλήλους, μεταξύ άλλων φορέων, θα δεχθούν το υπουργείο Οικονομικών (30), ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα (55), αλλά και ο ΟΚΑΝΑ (60).

Οι υπόλοιπες 1.500 θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες με διαπιστωμένες ανάγκες. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι αναγκαίες για τον τομέα της Παιδείας προσλήψεις μετατίθενται για το 2018. Όλες οι παραπάνω θέσεις θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.