Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση 9 Δημοτικών Συμβούλων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο μας


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Στις 31-3-2017 ο Δήμαρχος Καλυβιώτης Χρήστος χωρίς ίχνος Πολιτικής ψυχραιμίας και με το καθεστωτικό ύφος που τον διακατέχει για ακόμα μία φορά με κατάπτυστη ανακοίνωσή του
στην ιστοσελίδα του Δήμου εκτοξεύει ψεύδη και σπέρνει το μίσος στην τοπική κοινωνία παραβαίνοντας τις αρμοδιότητές του ως Δήμαρχος , ακόμα και ως προς την ορθή χρήση της Ιστοσελίδας η οποία πληρώνεται από τους Δημότες

Κατά πρωτοφανή και μοναδικό τρόπο στα Ελληνικά χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος μας στερείται εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το έτος 2017, επειδή ο Δήμαρχος μαζί με τους αντιδημάρχους ως εκτελεστική Επιτροπή αρνούνταν παράνομα να ενσωματώσουν τις προτάσεις των Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φόρμα του Τεχνικού Προγράμματος που έχει ο Δήμος .

Σύμφωνα με την παρ. 6, του άρθρου 77, του ν.4172/2013, το δημοτικό συμβούλιο, έως τη 15η Νοεμβρίου, ψηφίζει τον προϋπολογισμό, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα όμως να έχει εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα ειδάλλως θα ήταν παράνομη η ψήφιση του Προϋπολογισμού . Αυτό το γνωρίζουν οι Κύριοι Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι αλλά παρόλα αυτά οι προσπάθειες του δημάρχου εδώ και τρεις μήνες περιορίζονται στο να λασπολογεί με ανακοινώσεις νηπιακού επιπέδου αντί να προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Αρνείται πεισματικά να καταθέσει τροποποιημένο τεχνικό πρόγραμμα που να συμπεριλαμβάνει όλες τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων .

ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου να το κάνει. Ρωτάμε τον δήμαρχο γιατί δεν έκανε από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έστω και μια προσπάθεια για να δοθεί λύση;

Μήπως από εγωισμό, από αλαζονεία, από ανικανότητα ή μήπως από σκοπιμότητα. Δε θέλουμε να πιστέψουμε τη λαϊκή παροιμία που λέει ¨ πέσε πίτα να σε φάω¨.

Εμείς ως δημοτικοί Σύμβουλοι στην άρνηση του Δημάρχου να δώσει εντολή στην τεχνική του υπηρεσία να συμπεριλάβει στην φόρμα του Τεχνικού Προγράμματος τις προτάσεις μας καταθέσαμε τεχνικό πρόγραμμα που επιθυμεί η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Αντίθετα ο Δήμαρχος με όλο το μεγαλείο της ανικανότητάς του καταφεύγει στα δικαστήρια και ζητά να δικάσει το δικαίωμα των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ .

Έτσι λοιπόν με αποκλειστική ευθύνη και κατ΄ επιλογήν του δημάρχου με συνεργούς τους αντιδημάρχους η λειτουργία του Δήμου μετά τις 1/04/2017 περιορίζεται σε συγκεκριμένες παροχές και αυτό οφείλεται στις παράνομες πράξεις και παραλήψεις του Δημάρχου και των μελλών της εκτελεστικής Επιτροπής (παρ.1, άρθρο 58, περιπ. δ ν.3852/2010).

Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση του δημάρχου παρατηρούμε α) αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι η προσφιλή του μέθοδος να λύνει τα αυτοδιοικητικά προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι ο διάλογος δεν είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι τα αυτοδιοικητιικά όργανα αλλά μόνο ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. 

Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η εποχή της δικτατορίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτή εδώ και 43 χρόνια και οι νοσταλγοί της είναι απομονωμένοι από την κοινωνία και τις δημοκρατικές συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών 
β) επιρρίπτει ευθύνες σε όλους για την καταστροφική ρώτα που έχει πάρει ο Δήμος δηλ σε δημοτικούς συμβούλους στην αποκεντρωμένη διοίκηση στον ελεγκτή νομιμότητας, δηλαδή φταίνε όλοι εκτός από αυτόν. 
γ) γίνεται φανερό πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ότι ο πρώτος στόχος του δεν είναι η ομαλή δημοκρατική διοίκηση του δήμου αλλά η εξαφάνιση από τον αυτοδιοικητικό χάρτη, όλων των δημοτικών συμβούλων εκτός των γνωστών τεσσάρων.

Καλούμε το δήμαρχο να δώσει ΑΜΕΣΑ ΕΝΤΟΛΗ να λυθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το πρόβλημα αποκομιδής των σκουπιδιών που ο ίδιος δημιούργησε.

Εάν ο δήμαρχος αγαπά πραγματικά όπως λέει , αυτόν τον χαρισματικό από τη φύση τόπο να αφήσει στην άκρη μισαλλόδοξες και παραπλανητικές συνεντεύξεις στο πολυτελές ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ, όπως επίσης εγωισμούς και αλαζονείες και να προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα του Δήμου με δημοκρατικό τρόπο σύμφωνα με τις βασικές αυτοδιοικητικές αρχές.

ΛΙΜΝΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 

ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
ΑΛΑΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
ΤΑΡΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 
 ΣΚΟΠΜΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΔΑΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.