Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Για τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του εντεκάχρονου Αμίρ

Απο:Βασίλης Μακρής
Με έναυσμα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον εντεκάχρονο Αμίρ, δεν θα εμμείνω ούτε θα τοποθετηθώ στην επίρριψη ευθυνών στους αρμόδιους ( ή και αναρμόδιους) ιθύνοντες επί του θέματος, ούτε στην λαϊκιστική πολιτική που εφαρμόστηκε μετέπειτα.

 Θα εμμείνω στην αποτρόπαια, βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά που ακολούθησαν πολλοί. Υβριστικά σχόλια, υπερεθνικιστικές και Πατριδοκαπηλιστικές κορώνες,
αποδοκιμασίες και τέλος ο βανδαλισμός με πέτρες στο σπίτι του εντεκάχρονου είναι μερικά από τα πολλά παραλειπόμενα που χτίζουν το οικοδόμημα της συμπεριφοράς αυτής.
 Ένα οικοδόμημα με θεμέλια βουτηγμένα στον φανατισμό και στον φασισμό. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στην τελευταία λέξη δημόσια, αλλά δεν μπορώ να περιγράψω αλλιώς τη συμπεριφορά αυτή σε ένα παιδί που απ' όσο φαίνεται τους έβλαψε τόσο πολύ. θίχτηκαν και ενοχλήθηκαν.
 Ένιωσαν το εθνικός τους φρόνημα να κλονίζεται, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο που είναι ταγμένο στον βάλτο της ματαιοδοξίας τους να κινδυνεύει
 Έτσι ξέσπασαν ακραία. Και ξέπεσαν ακαριαία.


Το Σύνταγμα όπως και οι διεθνείς συμβάσεις, επιβάλλουν την απαγόρευση των διακρίσεων κάθε είδους, και δη των αντιλήψεων, των στάσεων και των συμπεριφορών που τον ενισχύουν. Στόχος της κοινωνικής ζωής είναι να να σέβεσαι την διαφορετικότητα του ατόμου και την ποικιλία σε θέματα πολιτισμού θρησκείας γλώσσας. Η αλληλεγγύη , το αίσθημα δικαίου η τήρηση των νόμων αναμφισβήτητα είναι μία διαδικασία κοινωνικοποίησης και αποδεικνύει σεβασμό στην ανθρώπινη κοινωνία. Η κοινωνία είναι το σύνολο των πολιτών και μόνο μέσα από την συνοχή και την συνύπαρξη μπορεί να υπάρξει ... η δε υποτιθέμενη απειλή, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από έναν επώδυνο εθισμό επικίνδυνο στην κοινωνία. 

Και ειδικότερα όταν αυτή απευθύνεται σε παιδιά.

Αυτές οι πράξεις δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Σήμερα ήταν ο Αμίρ θύμα αυτής της φρικαλεότητας. Αύριο μπορεί να είναι ο Γιώργος,η Έλλη,ο Αχμέτ.

# Ο Βασίλης Μακρής είναι φοιτητής στη Θεσ/νίκη με καταγωγή απο το Μαντούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.