Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση Γ.Στεργίου για την κακοκαιρία "Μήδεια"

 Απροετοίμαστη η δημοτική αρχή μπροστά στη «Μήδεια».

Με μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Τσαπουρνιώτης προσπάθησε να πείσει τους δημότες για την «αποτελεσματική» αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την διοίκηση του.

Κατ΄ αρχάς θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους εργαζόμενους του δήμου, στα σώματα ασφαλείας , στις υπηρεσίες υγείας αλλά κυρίως στις εθελοντικές ομάδες του δήμου μας και στους αφανείς συνδημότες μας που οικιοθελώς διέθεσαν τα μηχανήματά τους και τον εαυτό τους στην μάχη για την  αποκατάσταση της πρόσβασης στους οικισμούς του δήμου μας.

Η «Μήδεια» βρήκε την εξαιρετικά δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Facebook  διοίκηση του κ. Τσαπουρνιώτη απροετοίμαστη.

Παρά τις προαναγγελίες εδώ και πολλές μέρες για τα την επιδείνωση του καιρού και τις χιονοπτώσεις οι δημότες όλων σχεδόν των οικισμών παρέμειναν αποκλεισμένοι και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πολλά εικοσιτετράωρα.

Πριν κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν στο δήμο μας από την επέλαση του «Ζορμπά» προστέθηκαν και οι πρόσφατες της «Μήδειας».

Αντί τα αποτελέσματα του «Ζορμπά» να κάνουν τους διοικούντες σοφότερους δυστυχώς τους έκαναν «μωρότερους» και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την ανακοίνωση του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία μας ενημερώνει πως αντί για ουσιαστικό  σχεδιασμό αντιμετώπισης του καιρικού φαινομένου απέστειλε γραπτά μηνύματα στους προέδρους των Κοινοτήτων και στους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου.

Μέσα από την ανακοίνωση του ο δήμαρχος  σε μία προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών του μεταφέρει την φροντίδα και μεταφορά των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων στους προέδρους των Κοινοτήτων όταν όλοι γνωρίζουμε και πολύ περισσότερο ο ίδιος πως δεν έχουν καν τα μέσα και την δυνατότητα να παράσχουν τέτοιας μορφής υπηρεσίες.

Μας ενημερώνει επίσης ο κ. Τσαπουρνιώτης πως ο δήμος μας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει για αυτό να «πανηγυρίζουμε» καθότι από το 2016 (2016 πυρκαγιές, 2018 Ζορμπάς, 2021 Μήδεια) μέχρι και σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είμαστε και χρηματοδοτήσεις λάβαμε αλλά καλύτεροι δεν γίναμε.

Αντί η δημοτική αρχή να αναδείξει τα προβλήματα και να διεκδικήσει δυναμικά λύσεις τα χρεώνει στον κακό καιρό.  

Δυστυχώς για σας κύριοι της διοίκησης του δήμου το επικοινωνιακό προφίλ που προσπαθείτε να χτίσετε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων σας χρησιμοποιώντας τις υποβληθείσες προτάσεις και τα ήδη ενταγμένα από πριν έργα, τις επιχορηγήσεις που έλαβε ο δήμος από την καταστροφική επέλαση του «Ζορμπά» οι οποίες διατέθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις αλλά και τις αδιάθετες επιχορηγήσεις ΣΑΤΑ, πυροπροστασία κ.α. που βρήκατε στο ταμείο του δήμου κατέρρευσε ως χάρτινός πύργος.

Η «Μήδεια» ήταν αρκετή για να φανεί η αναποτελεσματικότητα, η ακαταλληλότητα και η ανεπάρκεια σας. 

Δεν φταίει το χιόνι. Φταίει η έλλειψη οργάνωσης!

 Λίμνη,  21 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

ΔΗΜΟΥ

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.