Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση -ενημέρωση του Στεκιού Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων

 


Την Πέμπτη 26 Αυγούστου, στο χώρο του «Στεκιού Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον κόμβο της Στροφυλιάς, πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη του Σωματείου των Ρετσινάδων, του Αγροτικού Συλλόγου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και εκπροσώπων φορέων και Επιτροπών Αγώνα των πυρόπληκτων χωριών της Βόρειας Εύβοιας.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών, Βαγγέλη Γεωργαντζή, να ενημερώνει για τη συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι έλαβαν υποσχέσεις χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση. Παράλληλα προσδιόρισε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που τους ανέφερε ο υφυπουργός στη συνάντηση με αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στη Βουλή. Μάλιστα ο κ. Τριαντόπουλος δεν δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο. Συγκεκριμένος ήταν μόνο στην απόρριψη αιτημάτων μας όπως η αποζημίωση για ανασφάλιστα ζώα και υποδομές, για σύνταξη στα 55. Για το κρίσιμο ζήτημα των αντιπλημμυρικών «ένιψε τας χείρας του», λέγοντας ότι αυτά είναι ευθύνη της περιφέρειας και των δήμων.

 Έγινε επίσης ενημέρωση και για τις υπόλοιπες συναντήσεις με Δημάρχους, Περιφέρεια, Δασαρχεία κλπ.

Το συμπέρασμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη ήταν ότι «χορτάσαμε από λόγια, αλλά με τα λόγια δεν μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας, να ζωντανέψουμε ξανά τον τόπο μας».

Είναι απορίας άξιο πως όλοι αυτοί δεν ήταν ήδη σε γνώση των αιτημάτων μας και έπρεπε να μας συναντήσουν για να τα μάθουν. Άραγε δεν έμαθαν τίποτα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο μας στη Στροφυλιά  στις 21/8;

Ο στόχος τους είναι προφανής. Αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι έγινε στάχτη όλη η Βόρεια Εύβοια, τώρα προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας.

Στην πλούσια και ζωντανή συζήτηση που έγινε, πραγματοποιήθηκαν πολλές παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων με ιδιαίτερες αναφορές στο μεγαλειώδες Συλλαλητήριο του Σαββάτου 21/8/21. Σημειώθηκε ότι αποτελεί παρακαταθήκη για την συνέχιση του αγώνα, αλλά και ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Επίσης εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα που πήραν το λόγο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για ενδεχόμενες πλημμύρες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση  ότι το ψήφισμα του Συλλαλητηρίου αποτελεί τη βάση της διεκδίκησης και του αγώνα και πως τα αιτήματα μόνο μέσα από την ικανοποίηση των αιτημάτων που περιλαμβάνει διασφαλίζεται η επιβίωση του λαού της περιοχής

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών, του Αγροτικού Συλλόγου και των Επιτροπών Αγώνα που έχουν συσταθεί στα πυρόπληκτα χωριά

Αποφασίστηκε επίσης η συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις όπως:

·         Να γίνουν Συνελεύσεις σε όλα τα χωριά και να δημιουργηθούν νέες Επιτροπές Αγώνα.

·         Να διοργανωθεί μεγάλη συναυλία στα μέσα Σεπτέμβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς.

·         Ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης να εξεταστεί η πραγματοποίηση μαζικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Καμιά αναμονή! Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Δείξαμε τη δύναμή μας με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήσαμε στον κόμβο της Στροφυλιάς το Σάββατο 21/8/21. Αυτό τους πιέζει. Αυτό μετράνε κι αυτοί και προσπαθούν να μας διασπάσουν, να «πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ - ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Καλούμε όλους τους συντοπίτες μας να δυναμώσουν το Σωματείο των Ρετσινάδων, τον Αγροτικό Σύλλογο, να δυναμώσουν και να πολλαπλασιάσουν τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.