Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Θανάσης Γκαβέλας:Ο χρυσός παραολυμπιονίκης με καταγωγή απο την Στροφυλιά Ευβοίας


Ο Θανάσης Γκαβέλας συγκινημένος ,παρέλαβε το χρυσό του μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον οδηγό του Σωτήρη Γκαραγκάνη κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Δημότες του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης -Αγ.Αννας αφού η καταγωγή του είναι, από την Στροφυλιά Ευβοίας

 

Με τα μάτια της ψυχής του, ο πρωταθλητής  παραολυμπιονίκης των 100 μέτρων μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, για να πάρουν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα με το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσαν στον τελικό των 100μ. Τ11 έγραψαν ιστορία και κατά την παραλαβή του μεταλλίου τους, αλλά και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, με τον Γκαβέλα να αγκαλιάζει τον Γκαραγκάνη, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του για την βοήθεια που του πρόσφερε.


  • Ο Θανάσης Γκαβέλας έχει ηλικία 22 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1999.
  • Ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη.
  • Το παρατσούκλι του είναι Νάσος.
  • Ειδικεύεται στην κούρσα των 100 μέτρων.
  • Σπουδάζει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο.
  • Πάσχει από τη νόσο του Στάργκαρντ (Stargardt ή Stargardt's), η οποία άρχισε σταδιακά να τον εμποδίζει να βλέπει καλά και σήμερα βλέπει περιορισμένα και από τα δύο του μάτια. Ξεκίνησε να έχει προβλήματα όρασης όταν ήταν 10 ετών. "Όλα ξεκίνησαν στην Τετάρτη Δημοτικού. Στο σχολείο η δασκάλα με έβαζε να διαβάζω δυνατά την ώρα της ανάγνωσης γιατί είχα καθαρή φωνή. Κάποια στιγμή άρχισα να συλλαβίζω. Κάτι με εμπόδιζε από το να διαβάζω καλά, αλλά δεν είχα καταλάβει ακόμα τι ήταν αυτό. Οι συμμαθητές μου, μάλιστα, νόμιζαν ότι έκανα πλάκα. Την ίδια περίοδο άρχισα να μην κοιτάζω τη δασκάλα στα μάτια. Ήμουν στο τελευταίο θρανίο και δεν μπορούσα να εστιάσω. Εκείνη αρχικά με "μάλωσε", νόμισε ότι απλά δεν ασχολούμουν. Δεν είχα καταλάβει ότι τελικά δεν μπορούσα να δω. Αρχικά καταστρεφόταν η κεντρική μου όραση και στη συνέχεια η περιφερική", δήλωσε σε συνέντευξή του στο runner magazine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.