Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Επιστολή Τριάντη προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Προς  κ.Δήμαρχο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας  Άννας

Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 Αγαπητοί συνδημότες, επειδή κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες διάφορες φήμες, σχετικά με τη θέση του συνδυασμού μας σε ζητήματα που αφορούν στα δημοτικά μας πράγματα, έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε και να υπενθυμίσουμε στους διακινητές αυτών των φημών τα εξής:

1)Τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών του 2019 συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Τσαπουρνιώτη, ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση και δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει στελέχη του συνδυασμού μας σε συγκεκριμένες θέσεις για να επιδιώξουμε και να πετύχουμε τον κοινό στόχο, που ήταν η βέλτιστη λειτουργία του Δήμου. Μετά την εκλογή του όμως, αθέτησε τη συμφωνία μας και επέλεξε να πορευτεί μόνος του και μάλιστα με λειτουργίες που κατέτειναν στον αποκλεισμό του συνδυασμού μας και στην υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο περιόρισε σε καθαρά διεκπεραιωτικό ρόλο. Αυτή ακριβώς η στάση του αποτέλεσε την αιτία που ο συνδυασμός αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην Οικονομική Επιτροπή, αφού ούτε λόγο ούτε γνώση είχε για τα ζητήματα που ψηφίζονταν.

 

2)Την 06-11-2021 ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Συνδυασμού και  ζήτησε να συμμετάσχει  σε επιτροπή υπό τον κ. Μπένο, η οποία θα αποφάσιζε για τα ζητήματα αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Όταν ερωτήθηκε τι είδους Επιτροπή θα ήταν η συγκεκριμένη, ποιος θα την όριζε και εάν θα υπήρχε ενημέρωση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε ότι θα ενημέρωνε σύντομα και επίσης ότι δεν ήταν απαραίτητη η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα δε  έθεσε-δίκην τελεσιγράφου-προθεσμία μίας ημέρας για να λάβει απάντηση.

3) Όπως είναι ευνόητο, επειδή δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε ερήμην των εκλεγμένων οργάνων, ούτε εν κρυπτώ, δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την Επιτροπή, της οποίας δε γνωρίζουμε τους σκοπούς και τις επιδιώξεις, ούτε τη διαδικασία ορισμού και κυρίως δε θα παρακάμψουμε το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο του Δήμου.

4)Τέλος, καλούμε τον κ.Δήμαρχο να σεβαστεί την μεταξύ μας προεκλογική προγραμματική συμφωνία και να τηρήσει τις υποσχέσεις του αντί να επιδιώκει μέσα από ευκαιριακές συνεργασίες με μεμονωμένα άτομα, να επιβάλλει τη θέλησή του. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι η Αρχή του ενός Ανδρός.

 

  Μαντούδι 08-11-2021

Ο επικεφαλής της  παράταξης

 

Γεώργιος    Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.