Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ο Αγροτο-Κτηνοτροφικός Συν/μος Β.Ευβοίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Χριστοδούλου, τόνισε τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΥπΑΑΤ στο επίκεντρο της συνάντησης, Σίμου Κεδίκογλου με τον συνεταιρισμό κτηνοτρόφων Βόρειας Εύβοιας

Οι δυνατότητες στοχευμένων ενισχύσεων μέσα από δράσεις κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκολγου με εκπροσώπους του νεοσύστατου Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Β. Εύβοιας παρουσία υπηρεσιακών στελεχών.



Στην συνάντηση του Υφυπουργού με τον συνεταιρισμό, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΑΑ κ. Νίκος Μανέτας, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας κ. Απόστολος Πολύμερος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.





Ειδικότερα, εστίασαν στην αναζήτηση των κατάλληλων ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων κατά τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου.



Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι στόχος του είναι να στηρίζει την κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια, ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και επανέλαβε τις δράσεις που προωθούνται για την ανασυγκρότηση της περιοχής όπως είναι η δημιουργία σφαγείου και Κτηνοτροφικού πάρκου. Σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και τα συλλογικά και συνεταιριστικά σχήματα, με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων.



Επίσης, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες κτηνοτρόφοι μέσω της ΚΑΠ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΑΑ και έδωσε έμφαση στα ενεργά προγράμματα.



Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους παρόντες για θέματα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.