Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ (ΑΝΑ)ΠΑΡΆΓΕΙ

Σχεδόν κάθε μέρα, διαβάζω και ξαναδιαβάζω τι έγραψε εκείνος ο Κααραϊβαζ λίγες μέρες πριν τον "φάνε". Δύο τα ερωτήματα που με τριβελίζουν:
🔹Από πούθε έρχεται αυτό το μαύρο χρήμα και πώς μπορεί και κυκλοφορεί αφού, όπως λένε, έχουν θωρακίσει το τραπεζικό σύστημα με αυστηρούς εποπτικους κανόνες, οι δε επιτρεπτές πλέον συναλλαγές με μετρητά έχουν όριο μόνο τα 100ευρω?
🔹Ποιο είναι το κοινό κέντρο αυτών των ομόκεντρων ή αλληλο-καλυπομενων κύκλων?
Πολλές οι ενδείξεις για τις απαντήσεις, αυτές που σε κάνουν και εσένα να "πνίγεσαι" από την μπόχα όταν αρχίζουν να γίνονται δημόσια θέα κάποια λίγα, καλά κρυμμένα μυστικά.
Δεν θα παραξενευτώ πλέον καθόλου αν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καταλήξουν να προσδιοριζουν και τις πηγές και τους κύκλους αυτής της διαπλοκής της σαπίλας, τα ίδια ακριβώς κέντρα που αντιμάχονται φανατικά κάθε σοβαρή και ουσιαστική μεταρρύθμιση, εμμενοντας στις ίδιες συνταγές με τις οποίες πορευόμαστε από το 96, τουλάχιστον. Αυτούς που:
🔸Παράγουν "μαύρο πολιτικό χρήμα" από κάθε δάνειο-ομόλογο που εκδίδεται από τον ΟΔΔΗΧ
🔸Αναπαράγουν μαύρο χρήμα πχ κατά το άλλοτε θαύμα της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, την Folie Folie
🔸Αυγατίζουν το πιο πάνω μαύρο μέσα από ένα σύστημα εκβιασμών. Ή πληρώνεις σε κάποιον Τράγκα και γίνεσαι "άνθρωπος τους", σε εμπιστεύονται (αφού σε κρατάνε αιώνια) ή σε τρώει η μαρμάγκα.
🔸Κυκλοφορούν το μαυρο χρήμα μέσω δαιδαλωδων διεθνών διαδρομών.
Από πολύ απλές, όπως εκείνες που είχαν στήσει με τα κουπόνια του Πρώτου Θέματος για να βγάλουν έτσι οι Μαρινόπουλοι στο εξωτερικό 2δισ πριν χρεοκοπήσουν .
🔸Μεχρι πιο πολύπλοκες διαδρομές όπου εμπλέκονται διεθνή και εγχώρια funds, άνθρωποι της νύχτας, "επενδυτικά projects για Καζίνο " ή trafficking πολυτελείας via Dubai κλπ
🔸 Αλλά και άλλες, ιδιαίτερα επαχθείς, όπως αυτές που φαίνεται να σχετίζονται με εμπόριο οργάνων ασυνοδεύτων
🔸Ή και με την συγκαλυμμένη αρχαιοκαπηλία μέσω της νέας νομοθεσίας για τον "δανεισμό" ιδιωτικών ή δημοσίων συλλoγών...
Και η λίστα τελειωμό δεν έχει αν δεν κοιτάς μόνο την Γιαδικιαρογλου που κοιτάζει αιωνίως κάποια Πετροβασίλη που αρκείται κάνει μόνο διαπιστώσεις ή εκτονωτικά μνημόσυνα θυμικού. Ξέρεις, από αυτά που δεν περιλαμβάνουν ποτέ επικίνδυνες ερωτήσεις. Όπως το "γιατί" ή το "πώς".
Όλο αυτό το σύστημα "Κολομβία 2.0" που συντίθεται έτσι, χρειάζεται ανθρώπους κλειδιά ως "εκτελεστές" του. Κάποιους που να είναι και απόλυτα ελεγχόμενοι. Από ποινικούς και ανθρώπους της νύχτας μέχρι και κάποιους "υπεράνω" συμμετέχοντες σε οικονομικά σκάνδαλα ή σε ροζ λίστες. Πχ, γι αυτές που κάνει κάθε τρεις και λίγο τόσο θόρυβο ο κάθε Φουρθιώτης διεκδικώντας ρόλο στα κοινά. Οπως με κάποιες άλλες παλιότερες, επί των οποίων έκαναν πολιτική καριέρα κάτι τύποι σαν τον Καρατζαφέρη και τα μεταγραφέντα ακροδεξιά τσιράκια του, που έχουν τώρα "βαρύ πολιτικό λόγο" ως κυβερνητικοί λίσταρχοι..
Δεν αλλάζει όμως κάτι ριζικά αλλάζοντας απλώς τους gate keepers των συστημάτων ελέγχου με άλλους, αδιάφθορους. Αυτό θα ήταν μια ακόμα παιδική αφέλεια, πολύ όμως εγκληματική αν επαναληφθεί και δεύτερη φορά. Και γιατί και οι αδιάφθοροι κάποτε διαφθείρονται αλλά και γιατί το σύστημα Κολομβία 2.0 είναι πλέον υπερβολικά πολύπλοκο και πολυ-επίπεδο για να μπορεί να ελεγχθεί μόνο από μια-δυο χούφτες ανθρώπους.
✔️ Χρειάζονται και πολύ πιο ριζικές μεταρρυθμίσεις!
🔹Όπως πχ αυτές που σχετίζονται με τον τρόπο που παράγεται και κυκλοφορεί το χρήμα και οι πληροφορίες,.
🔹 Ή με τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι μπορούν είναι πάλι δημοσιογράφοι λέγοντας τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Ούτε με σκάφη ούτε κάνοντας και οι ίδιοι τα πλυντήρια αποφεύγοντας τα "πως", τα "ποιός" και τα "γιατί".
🔹 Από τον τρόπο που γίνεται και ο απαραίτητος έλεγχος μέσα από τους θεσμούς της δημοκρατίας, όταν αυτοί δεν είναι σκέτο ντεκόρ.. Δεν φτάνει να το αναθέσεις αυτό σε κάποιο πρόθυμο, ή απλώς διαθέσιμο, που θα γίνει επαγγελματίας πολιτικός. Αν δεν συμμετέχεις και εσύ ενεργά στα κοινά, όχι ως οπαδός αλλά ως σκεπτόμενος και ενεργών, ξέχνα το. Ντεκόρ είσαι και εσύ τότε!
Βλέπεις, ποτέ δεν προέκυψε κάτι σωστό και χρήσιμο από το βλέμμα της Γιαδικιαρογλου.
Για πες, τι δεν καταλαβα?
Με την καλημέρα μου.
 
Γιάννης Χατζηχρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.