Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στην Λίμνη Ευβοίας


Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" σήμερα στη Λίμνη!!!

Ο Δήμος μας σε αγαστή συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου της Λίμνης

προσφέρει μια βραδιά πολιτισμού μέσα από τα πρόσωπα μεγάλων πρωταγωνιστών!!!

Ο Δήμαρχος

Γ.Τσαπουρνιώτης 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ενα καλοκαιρινό θεατρικό ταξίδι ξεκινά για τον «Κατά φαντασίαν ασθενή», του Μολιέρου, που παρουσίασε με επιτυχία το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης τον περασμένο θεατρικό χειμώνα και τώρα θα παρουσιαστεί σε 35 ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», μια δημιουργία χαράς με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική Κώστα Γάκη, με ζωντανή μουσική και έναν υψηλής ενέργειας δεκαμελή θίασο.

Στις 15 Γενάρη συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το 1622, ενός από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς στον κόσμο. Ο εμβληματικός «Κατά φαντασίαν ασθενής» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο τον συγγραφέα στον ρόλο του πρωταγωνιστή, και μια τραγική ειρωνεία το έκανε και το τελευταίο του έργο.

Με σύγχρονη σκηνοθετική ματιά και σε καινούρια απόδοση, στην παράσταση καθρεφτίζεται με ζωντάνια η εποχή του σπουδαίου δραματουργού στη Γαλλία του 17ου αιώνα. Σε ένα σκηνικό που περιστρέφεται, η παρουσίαση της μολιερικής κωμωδίας εναλλάσσεται με την πραγματική ζωή των περιπλανώμενων θεατρίνων.

Ο Αργκάν είναι κατά φαντασίαν άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Ετσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με έναν γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που στο μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της...

Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου. Μουσική επιμέλεια και παραγωγή: Κώστας Λώλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Κοσμίδου.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νικολέτα Βλαβιανού, Νίκος Ορφανός, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καλαντζής, Αγοραστή Αρβανίτη, Νάστια Βραχάτη, Στεφανία Καλομοίρη, Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.