Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Γι΄αυτούς που όταν κερδίζουν πανηγυρίζουν όλοι μαζί αλλά κυρίως γιατί όταν χάνουν δακρύζουν όλοι μαζί!


Από την εθνική κρατάω αυτή την εικόνα που νομίζω είναι συμβολική και δηλωτική μιας νέας εποχής. Όλη η εθνική μπάσκετ είναι δηλωτική αυτής της νέας εποχής.
 
 Όχι για το μπάσκετ, χέστηκα για το μπάσκετ, για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν τον τόπο, ή και όχι, και επιλέγουν να τον κάνουν πατρίδα τους.
 
Δεν είναι μόνο οι τρεις Αντετοκούμπο, που μεγάλωσαν στα Σεπόλια και επέλεξαν να εκπροσωπήσουν τα χρώματα της μοναδικής πατρίδας που γνώρισαν ως παιδιά, είναι και ο Ντόρσεϊ και ο Καλάθης, παιδιά Ελλήνων μεταναστών που μεγάλωσαν στις ΗΠΑ και επέλεξαν να εκπροσωπούν τα χρώματα μιας πατρίδας που δεν γνώρισαν ως παιδιά. 
 
Και βεβαίως όλοι οι υπόλοιποι παίχτες, που είναι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Τρίκαλα και ο Ιτούδης από τη Βέροια, οι οποίοι ενωμένοι με τους παραπάνω συγκροτούν μια ομάδα και εκπροσωπούν, όχι απλά ένα έθνος, αλλά μια χώρα! 
Ολόκληρη τη χώρα με όσους ζουν εντός της και εκτός της, και επιλέγουν να θεωρούν αυτή τη χώρα πατρίδα τους και να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, πέρα και έξω από μυθολογικά ανώτερα DNA και κοινωνικές κατασκευές...
 
Αυτό είναι κάτι καινούριο και υπέροχο, γιατί είναι αληθινό, γιατί αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα σήμερα, γιατί αυτοί οι τύποι όταν παίζουν και κερδίζουν πανηγυρίζουν όλοι μαζί αλλά κυρίως γιατί όταν χάνουν δακρύζουν όλοι μαζί!

 Haris Heizanoglou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.