Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Λιαγκάκης και Γεραλής, για τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ, από σήμερα μπαίνουμε σε περίοδο συνθηκών καύσωνα, ενδεχομένως πιο δύσκολων από τις προηγούμενες μέρες.

Επιβάλλεται λοιπόν να ληφθούν από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο και τις υπόλοιπες υπηρεσίες και δομές του δημοσίου.

Σε συνθήκες καύσωνα, πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους γιατί δίπλα στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την τρομακτική έλλειψη προσωπικού, την απουσία υποδομών, τα σάπια μηχανήματα και οχήματα, επιδρά και η θερμική καταπόνηση.

Ειδικά οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή, στον οδοκαθαρισμό, στα τεχνικά συνεργία είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα την ώρα που πραγματοποιούν ιδιαίτερα βαριές και ανθυγιεινές εργασίας. Πρόβλημα υπάρχει και στους διοικητικούς υπαλλήλους και στους οδηγούς, καθώς τα κλιματιστικά είναι σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκώς συντηρημένα ή δεν λειτουργούν.

Μπροστά στον επερχόμενο καύσωνα απαιτείται να εφαρμοστούν:

• Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C, ακόμα και αν αυτό γίνει πριν τις 12:00.

• Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες, κ.λπ.).

• Συχνά διαλείμματα κατάλληλης  διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – Μέσα Ατομικής Προστασίας, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

• Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή σε αυτές τις συνθήκες είναι εγκληματικό να συνεχίσουν να εργάζονται.

• Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.

• Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.

 

Λίμνη 20/07/2023

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Νίκος Γεραλής - Υποψήφιος Δήμαρχος

Στάθης Λιαγκάκης - Δημοτικός Σύμβουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.