Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα του Δημ. Συμ. του Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Αννας για το ΙΚΑ Αγίας Αννας

 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αναστολή λειτουργίας (κλείσιμο) του γραφείου εξυπηρέτησης του ΙΚΑ Αγίας Άννας από 1ης Ιουλίου 2011.

Δεν ξέρουμε το σκεπτικό της ενέργειας αυτής , αλλά είναι παντελώς άδικη, αψυχολόγητη και εσφαλμένη. Η περιοχή μας με το σύνολο των υπέργηρων σήμερα κατοίκων του να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, αφού η απασχόλησή τους στις εξορυκτικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν στη περιοχή μας πριν κλείσουν (Σκαλιστήρης, Παπαστρατής, ΒΙΟΜΑΓΝ, κλπ) το επέβαλε, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί. Τα ορεινά χωριά που εξυπηρετούσε το κατάστημα ( Κερασιά, Αμέλαντες, Παπάδες, Αχλάδι κλπ) θα είναι αναγκασμένα να εξυπηρετούνται από γραφεία του Ιδρύματος που βρίσκονται σε απόσταση 20 ή 30 χλμ από αυτά. Πως όμως θα πάνε εκεί αφού ούτε συγκοινωνία υπάρχει ούτε δικά τους αυτοκίνητα έχουν ( η ανεργία της περιοχής είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος) αλλά ούτε είναι σε θέση να οδηγήσουν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις λόγω της ηλικίας τους;
Η περιοχή μας έδωσε πολλά στην οικονομία της χώρας μας και στο ΙΚΑ και γι αυτό της οφείλονται πάρα πολλά.

Για το λόγο αυτό ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει το πιο κάτω ψήφισμα

                                    Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε την απόφασή αναστολής λειτουργίας του γραφείου εξυπηρέτησης ΙΚΑ Αγίας Άννας με κανένα τρόπο. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα βρεθούμε μπροστά σας να υπερασπιστούμε τα δίκαια συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας.
Ζητάμε λοιπόν , όχι μόνο να μην κλείσετε το γραφείο της Αγίας Άννας αλλά να ενισχύσετε με προσωπικό και τα άλλα γραφεία και υποκαταστήματα του Δήμου μας στη Λίμνη και στο Μαντούδι που υπολειτουργούν ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους. Το προσωπικό που υπάρχει σε αυτά είναι ανεπαρκέστατο σε αριθμό και χρειάζεται άμεσα η τοποθέτηση σε αυτά επιπλέον υπαλλήλων.
Το οφείλετε στη περιοχή μας και στους κατοίκους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.