Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Να διορθώσει την απόφαση, ο Δήμος Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Αννας


Το φυσικό Λιμάνι της Αρχ. Κηρίνθου 5.000 χρόνια πρίν
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το  πρακτικό της 295/2013 Απόφασης Δ.Σ. Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αναρτημένο στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που αφορά την παραχώρηση της χρήσης γης του λόφου Καστρί στο Μαντούδι, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού , προκειμένου να ξεκινήσουν αρχαιολογικές έρευνες .
Δεν αναφέρεται πουθενά η απόφαση της Γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμου και οι όροι παραχώρησης χρήσης, όπως ευκρινέστατα έχουν διατυπωθεί.
Ήδη ο Συν/μος με έγγραφο του προς το Δήμο ζητεί την διόρθωση της Απόφασης προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση με τους συμφωνηθέντες όρους

Το εγγραφο του Συν/μου:

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
Τ.Κ. 34004 Μαντούδι
Μαντούδι, 27.12.2013
Αριθμ. Πρωτ.


ΠΡΟΣ

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. ΑΝΕΣΤΗ ΨΑΡΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ, κ. ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΗΡΕΩΣ, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΝΤΖΟΥΡΑ
 Θέμα :– ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ
Κύριε Δήμαρχε, Κυρία Πρόεδρε, Κύριε Αντιδήμαρχε,
Με έκπληξη διαβάσαμε από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» το πρακτικό της 295/2013 Απόφασης Δ.Σ. Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, που αφορά την παραχώρηση της χρήσης γης του λόφου Καστρί στο Μαντούδι, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αρχαιολογικές έρευνες στην πόλη της Αρχαίας Κηρίνθου.
Στη σχετική Απόφαση του Δήμου, διαπιστώνουμε, ότι :
1.       Δεν γίνεται καμία αναφορά στην Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού μας που ορίζει ξεκάθαρα τους όρους παραχώρησης. Υπενθυμίζουμε ότι αντίγραφο της Απόφασης της Γ.Σ. του Συνεταιρισμού μας κατατέθηκε στα πρακτικά και αναγνώστηκε στο Δ.Σ. απο την πρόεδρο Κα Στέφου και οι όροι της έγιναν ομόφωνα αποδεκτοί από το Σώμα οπως παρακάτω.
Οροι παραχώρησης:
1. Να κινηθούν διαδικασίες απαλλοτρίωσης και αποζημίωσης του χώρου από την ΙΑ Εφορία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Αννας.
2. Μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών και αν δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση του χώρου ο Δήμος
υποχρεούται:
α)Σε συνεργασία με την ΙΑ Εφορία Αρχαιοτήτων Ν.Ευβοίας να δημιουργήσει Μουσείο-Εκθετήριο αρχαιολογικών ευρημάτων περιοχής Μαντουδίου σε αίθουσα του διατηρητέου κτιρίου με την ονομασία "Μεγάλη Οικία" ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού δίπλα στη κεντρική πλατεία που για το σκοπό αυτό έχουν γίνει οι μελέτες για την αναπαλαίωση του ως Πολιτιστικό Κέντρο και Εκθετήριο αρχαιολογικών,λαογραφικών και αγροτικών εκθεμάτων συμβάλλοντας στην οικονομική πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
β)Να κατασκευάσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο-περίπτερο που θα αρμόζει στον αρχαιολογικό χαραχτήρα της περιοχής για προβολή -έκθεση και πώληση τοπικών προϊόντων του συν/μου και των μελών του.
γ)  Να κατασκευάσει για τον Συνεταιρισμό αναψυκτήριον επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου πάντα με την τήρηση των διατάξεων της περιβαλλοντικής, αρχαιολογικής, πολεοδομικής, αγορανομικής κ.λ.π. νομοθεσίας.
δ)Να παράσχει στον Συν/μο ποσοστό επί των κερδών που θα προκύπτουν  από την εν γένει ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχ. χώρου από εκείνον συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αξιοποίησης  εκθεσιακών χώρων περιπτέρων μουσείων εισιτηρίων κλπ το οποίο ποσοστό θα βρίσκεται σε αναλογία παροχής αντιπαροχής και θα προσδιοριστεί με νεώτερο συμφωνητικό αφού ληφθούν υπόψη τα συναλλακτικά ήθη, οι οικονομικές συνθήκες ,η διαμόρφωση της αρχαιολογικής περιοχής κλπ

Επειδή, τα ανωτέρω έχουν δημιουργήσει αναστάτωση και έντονη ενόχληση στα μέλη του Συνεταιρισμού και στην κοινωνία του Μαντουδίου, σας καλούμε να προβείτε στην ορθή επανάληψη της απόφασης, διορθώνοντας και συμπεριλαμβάνοντας τα όσα συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν από το Δ.Σ., προκειμένου με τη σειρά μας να υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση.

Για το Δ.Σ του Συνεταιρισμού
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.