Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ο Λυκειάρχης μας...

Σαν ψέμα...
Στις αρχές Ιουνίου έφυγε ξαφνικά απ΄τη ζωή ο Γιώργος Παπαθανασίου, ο Λυκειάρχης μας... όπως οι περισσότεροι τον ξέραμε!


Ο Γιώργος Παπαθανασίου γεννήθηκε στον Ταύρο Αθηνών το 1951. Ήταν παιδί προσφύγων κι απ΄τους δύο γονείς. Απ΄την Αττάλεια της Μικράς Ασίας, όπως καμάρωνε να λέει. Σπούδασε Χημικός στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. 
Εργάστηκε ως χημικός και λίγα χρόνια αργότερα διορίστηκε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση στη Λευκάδα που τόσο αγάπησε. Το 1983 ήρθε στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μαντουδίου και γύρω στο 1988 ανέλαβε τη θέση του Λυκειάρχη μέχρι το 2013.
 Στη θητεία του ανέδειξε τα οργανωτικά και επιστημονικά του προσόντα και "ανέβασε" ψηλά το Γενικό Λύκειο Μαντουδίου. 
Εμφύσησε στους μαθητές του την αγάπη για τα γράμματα και τους έδειξε στο δρόμο για τη μόρφωση και τα Πανεπιστήμια.
 Έτσι άρχισε σταδιακά να αυξάνετε ο αριθμός των επιτυχόντων μαθητών του Λυκείου μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και μέχρι την συνταξιοδότησή του το Λύκειο Μαντουδίου σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Λυκείων της Χώρας στους επιτυχόντες μαθητές.
Ο Γιώργος Παπαθανασίου, άφησε το στίγμα του και στον πολιτισμό. Με το που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην περιοχή  μας, στο Προκόπι, ανέλαβε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προκοπίου και οργάνωσε σπουδαίες εκδηλώσεις μουσικής και πολιτισμού.
Προσηνής, φιλικός και δημοκρατικός άνθρωπος, έκανε μόνο φίλους και αγαπήθηκε από τους μαθητές του και τους συμπατριώτες μας. Πάντα είχε ένα καλό λόγο για τον καθένα, μια συμβουλή για τους νεότερους. Και σίγουρα είχε πολλά ακόμη να δώσει και στην οικογένειά του και στην κοινωνία...
Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Τσιμιχοδήμου - Παπαθανασίου, η οποία διετέλεσε για αρκετά χρόνια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Κηρέως, πετυχημένη Πρόεδρος της Επιχείρησης Πολιτισμού καθώς και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άφησε πίσω του μια όμορφη οικογένεια, πολλούς φίλους και όμορφες  αναμνήσεις σε όλους μας.
Το ερχόμενο Σάββατο 14 Ιουλίου, το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Προκόπι, η οικογένειά του θα τελέσει το 40ημερο Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

1 σχόλιο:

  1. Ο Κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ Κ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΗΡΕΜΙΑ,ΗΘΟΣ,ΑΡΧΕΣ,ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΥΤΗ.ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.