Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Έκθεση Βιομηχανικής Ιστορίας ,προτίθεται να δημιουργήσει το Επιμελητήριο Εύβοιας

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο του Επιμελητηρίου μας αμέσως προσεχείς ημέρες και εντός του μηνός Φεβρουαρίου, θα επισκεπτεί την περιοχή Μαντουδίου, περιοχή πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λογω της βιομηχανίας Σκαλιστήρη.

 Το Επιμελητήριο Εύβοιας προτίθεται να δημιουργήσει μόνιμη Έκθεση Βιομηχανικής Ιστορίας Εύβοιας, με σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει τη βιομηχανική και την εμπορική ανάπτυξη και εξέλιξή της μέχρι σήμερα.
Φιλοδοξεί με την πρωτοβουλία αυτή, να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κέντρο προβολής ενός βασικού τομέα της ιστορικής μας κληρονομιάς, ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και σπουδαστών.
Η ιστορία της ευβοϊκής παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας η οποία δεν έχει καταγραφεί ποτέ, θα αναδειχθεί μέσα από μια πλούσια συλλογή που μέρος της έχει ήδη συλλεχθεί ενώ και το υπόλοιπο αναζητείται.
Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο του Επιμελητηρίου μας αμέσως προσεχείς ημέρες και εντός του μηνός Φεβρουαρίου, θα επισκεπτεί την περιοχή Μαντουδίου, περιοχή πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λογω της βιομηχανίας Σκαλιστήρη.
Επειδή επιπλέον σκοπός της έκθεσης είναι και η ανάδειξη κάθε περιοχής του νομού μας που είχε βιομηχανική ανάπτυξη, καλούμε τους κατοίκους της περιοχής Μαντουδίου, που γνωρίζουν την ύπαρξη ή κατέχουν αντικείμενα, μηχανήματα, φωτογραφίες, σπάνια έγγραφα, οπτικοακουστικό υλικό, ιστορικά κείμενα κλπ αντικείμενα που μπορούν να προβάλουν της επιχειρηματική κληρονομιά της περιοχής να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Εύβοιας και συγκεκριμένα τον κ. Κωνσταντίνο Μακρή στα τηλ. 2221022885 – 2221023510.
Σημειώνεται ότι όλα τα αντικείμενα θα εκτίθενται με το ονοματεπώνυμο του κατόχου και προσφέροντα αυτά.




  

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Αντώνη με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαβάζω για τη δημιουργία του μουσείου βιομηχανικής ιστορίας της περιοχής μας.
    Όπως γνωρίζεις μετά από σαράντα χρόνια ρεπορτάζ στην περιοχή διαθέτω ένα σπουδαίο φωτογραφικό αρχείο μέσα στο οποίο υπάρχει και το κομμάτι με την βιομηχανική ιστορία της περιοχής. Αν γίνει το μουσείο σας δηλώνω από τώρα ότι θα το διαθέσω ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, στη μνήμη του παππού μου Γιώργη φαφούτη που ήταν από τους πρώτους μεταλλωρύχους που ήλθαν από το Βίταλο της Κύμης στα μεταλλεία της AngloGreek.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.