Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Μάγεψε χθες το απόγευμα στο Μαντούδι, η εξαίρετη Ορχήστρα και Χορωδία El Sistema Greece


Ένα μαγικό απόγευμα χθες στο Μαντούδι από την εξαίρετη Ορχήστρα και Χορωδία El Sistema Greece, η οποία κλήθηκε να συμβάλει μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μια συναυλία –και τα δύο με πιλοτικό χαρακτήρα– στην υποστήριξη των παιδιών και των νέων σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, προσφέροντας μια δημιουργική μουσική δράση που απευθύνεται σε μαθητές και δασκάλους με την παιδαγωγική συμβολή του Παναγιώτη Τσιρίδη, ο οποίος εστιάζει στη διαθεατική και διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές και δασκάλους.

Eκτός από τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου, χθες Σάββατο 8 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης: 17.00), το Σύνολο διοργάνωσε στο προαύλιο του σχολείου ανοιχτή δοκιμή και συναυλία με τη συμμετοχή παιδιών αλλά και της χορωδίας νέων (είσοδος ελεύθερη). Η εκδήλωση απευθυνόταν σε όλο το κοινό, σε μαθητές, γονείς, δασκάλους καθώς και σχολεία γειτονικών περιοχών. Τα παιδιά  έγιναν για λίγο «μέλη» της Ορχήστρας, και δοκίμασαν διάφορα μουσικά όργανα

Στη συναυλία της Χορωδίας και στη συνέχεια της Ορχήστρας El Sistema Greece ακούστηκαν έργα Modest Mussorgsky, Isaac Merle, Ludwg van Beethoven και Jacques Offenbach. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνθέσεις των Νοτιοαμερικανών Manuel Artes, Carlos Medrano και Carlos Garcia.

 Μαέστρος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας José Ángel Salazar Marin.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.