Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Απο την αγόρευση του Εισαγγελέα για τον Επαναστατικό Αγώνα

Ειδικότερα ένοχοι κατά τον εισαγγελέα πρέπει να κηρυχθούν οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κωνσταντίνος Γουρνάς, Κώστας Κάτσενος, Σαράντος Νικητόπουλος, Ευάγγελος Σταθόπουλος και ο Χριστόφορος Κορτέσης.  Για τη Μαρί Μπεραχά, σύζυγος του Κωνσταντίνου Γουρνά, ζήτησε την αθώωση της λόγω αμφιβολιών και ανεπαρκών στοιχείων.

Οι Κορτέσης, Νικητόπουλος, Σταθόπουλος και Κάτσενος, για τους οποίους ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την καταδίκη τους για συμμετοχή επειδή «μιλούσαν συνωμοτικά στα τηλέφωνα, συναντιούνταν στο άλσος και όχι σε καφετέριες, ενδεικτική είναι n άρνησή τους να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA», αρνούνται πως είχαν σχέση με την οργάνωση.

Ειδικότερα καταγγέλλουν τη δίωξή τους ως πολιτική και σημειώνουν πως συνελήφθησαν λόγω των φιλικών τους σχέσεων με άλλους συγκατηγορουμένους τους που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας προτείνει την αθώωση των Μαζιώτη, Ρούπα και Γουρνά σχετικά με την κατηγορία που τους αποδίδεται για την αρχηγία της οργάνωσης. «Ο Επαναστατικός αγώνας ήταν αναρχική οργάνωση, χωρίς αρχηγία», σημειώνει ο εισαγγελέας.

Σχετικά με τις ενέργειες της οργάνωσης, ο εισαγγελέας επισημαίνει πως δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για φυσική συμμετοχή όσων παραπέμφθηκαν ως ένοχοι, ωστόσο οι τρεις, Μαζιώτης, Ρούπα, Γουρνάς, προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι με την κατηγορία της απλής συνέργειας σε όλες τις δράσεις της οργάνωσης. 
πηγη:tvx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.