Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Για το Στάθη Λιμνιό....

Αναδημοσίευση απο giannisfafoutis.blogspot.gr

Ήταν μία δύσκολη μέρα η σημερινή για τον τόπο, τη Λίμνη μας, αφού συνοδέψαμε στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο  συμπατριώτη μας, τραγουδιστή Στάθη Λιμνιό.
      Γέννημα θρέμμα της Λίμνης ο Στάθης πρόσφυγας δεύτερης γενιάς (οι γονείς του ήρθαν στη Λίμνη από το Μαρμαρά της Προποντίδας μετά την Μικρασιατική καταστροφή) από την παιδική του ηλικία αγαπούσε υπερβολικά το τραγούδι. Στο σχολειό όλοι τον θυμόμαστε που συνεχώς τραγουδούσε, μέχρι που ήλθε η καταξίωση της πρωτιάς μέσα από την εκπομπή ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ που έδωσε άλλο αέρα στα πανιά του. Από εκεί και πέρα αρχίζει μία σημαντική ανοδική πορεία συνεργασίας με άλλους γνωστούς και καταξιωμένους έλληνες τραγουδιστές. Ο Στάθης δεν εργάστηκε μόνο στα ελληνικά μαγαζιά αλλά ταξίδεψε και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπου ήταν  έντονο το ελληνικό στοιχείο.
         Η ταπεινότητά μου θεωρεί ότι ο Στάθης ο Λιμνιός υπήρξε από τους συνεπαίστερους εργάτες του πενταγράμμου. Τρανή απόδειξη είναι ότι αν και πέρασε από τα μεγάλα σαλόνια δεν ξέχασε την λησμονημένη επαρχία στην οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας, κοντά στον απλό κόσμο της βιοπάλης και της καθημερινότητας.
         Στο διάβα του όμως, ακριβώς στα 63 του χρόνια, συνάντησε το θεριό, τον καρκίνο, τον οποίο πάλεψε μέχρι και την τελευταία του πνοή, αλλά δυστυχώς δεν τον νίκησε.
           Φίλε Στάθη εμείς οι φίλοι σου, οι συμμαθητές σου, όλοι οι Λιμνιώτες θα σε θυμόμαστε πάντα. Θα μας λήψει όμως το χαμόγελό σου, 
θα μας λήψει η καλοσύνη σου, 
θα μας λήψει ο καλός σου λόγος, 
όπως και το τραγούδι σου, που τόσο πολύ αγάπησες.
        Ανέσυρα από το αρχείο μου και δημοσιεύω δύο πρόσφατες φωτογραφίες σου. Τότε που τα έδινες όλα για το χωριό σου. Μία από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ολυμπιακού Λίμνης το 2015 και η άλλη από την αποκριάτικη χοροεσπερίδα του χορευτικού "Το Λύμνι"το 2016.
           Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λιμνιώτικης  γης που σε σκέπασε.

    Ο οικογενειακός σου φίλος 
      Γιάννης Φαφούτης

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα λόγια από έναν καταξιωμένο άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά αυτού του πανέμορφου τόπου της Λίμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.