Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

O «Κλεισθένης» θα αναθεωρήσει τον «Καλλικράτη»στην Τοπική αυτοδιοίκηση .

Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπική αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, που ανακοίνωσε ότι το σχέδιο «Κλεισθένης» θα αναθεωρήσει τον υφιστάμενο «Καλλικράτη».
Ο κ. Σκουρλέτης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο «Κλεισθένης» καθιερώνει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης, το σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση του Ελεγκτή Νομιμότητας, που θα αλλάζει τη σχέση ανάμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, την τροποποίηση του καθεστώτος χρηματοδότησης των δήμων με βάση τις ανάγκες του και την αλλαγή στον τρόπο διαμόρφωσης των δημοτικών τελών.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στη φάση της νομοτεχνικής επεξεργασίας των διατάξεών του και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σύντομα.

Σχετικά με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο «οι δήμοι θωρακίζονται και με δικά τους μέσα μπορούν να επιτελούν το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων», ενώ επικρίνει τη ΝΔ για την πρόθεσή της «να παραδώσει αυτό το έργο σε ιδιώτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.