Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Στεργίου: Δύο και πλέον χρόνια περιμένουν τις αποζημιώσεις του «Ζορμπά».

Αφουγκραζόμενοι και συμμεριζόμενοι τις αγωνίες των συνδημοτών μας που επλήγησαν από την καταστροφική θεομηνία «Ζορμπάς» σχετικά με την μη καταβολή των αποζημιώσεων στις πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου μας, καταθέσαμε το εν λόγω θέμα ως έκτακτο στην συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εισήγηση – πρόταση της παράταξής μας έχει ως εξής:

Είκοσι έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που ο δήμος μας χτυπήθηκε από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ζορμπάς». Η ένταση και η επιμονή των καιρικών φαινομένων άφησαν πίσω τους τεράστιες και ανυπολόγιστης αξίας καταστροφές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, οδικά δίκτυα και υποδομές.

Οι υποσχέσεις των αρμοδίων που επισκέφθηκαν την περιοχή μας μετά την επέλαση της καταστροφικής θεομηνίας ήταν η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Δυστυχώς όλες αυτές οι εξαγγελίες παρέμειναν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αφού μετά από δύο και πλέον χρόνια όχι μόνο αποζημίωση δεν έχει δοθεί στις πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου μας αλλά ούτε καν μια προκαταβολή.

Ως δημοτική παράταξη δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους συνδημότες μας.

Αυτή η ανακολουθία των υπευθύνων έχει δημιουργήσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στους επιχειρηματίες – ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου μας αφού πολλοί απ’ αυτούς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στις ανάγκες των οικογενειών τους.

Επιπρόσθετα η πανδημία του Covid-19 έχει οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των πληγέντων, και αν καθυστερήσει περεταίρω η καταβολή των αποζημιώσεων είναι βέβαιο πως αρκετές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα οδηγηθούν στο κλείσιμο αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη μεγάλα ποσοστά ανεργίας της περιοχής.

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό αυτών που μιλάνε για ανάπτυξη της περιοχής και την ίδια ώρα κρύβουν τα προβλήματα. Αυτούς που αντί να διεκδικούν λύσεις προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των αρμοδίων.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων των σαράντα επτά επιχειρήσεων του Δήμου μας που επλήγησαν από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ζορμπάς».

Οι επαγγελματίες έχουν υπερβεί τα όριά τους και η όποια επιπλέον καθυστέρηση θα είναι θα είναι καταστροφική.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.