Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη, δήμαρχε

 Αναπάντητη,  με βεβαιότητα, θα μείνει η επιστολή του δημάρχου κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών  και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και Άδωνι Γεωργιάδη,  σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατασκευή σήραγγας στη θέση «Άγιος».

Ωστόσο, το σοβαρότερο, δεν είναι ότι δεν θα απαντήσουν, αλλά το γεγονός ότι δεν θα μάθουν ποτέ την επιθυμία της πλειονότητας των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, για την κατασκευή αυτού, του μείζονος σημασίας για την περιοχή, έργου.

Και δεν θα το μάθουν, διότι δεν θα λάβουν ποτέ την επιστολή, καθώς αυτή, εστάλη, σε άσχετες, με την έδρα των δύο υπουργών, διευθύνσεις.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, διαβάζοντας την επιστολή του δημάρχου και τον πίνακα αποδεκτών στο «mantoudinews», η διεύθυνση  που εστάλη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κ. Καραμανλή,  είναι η «Λεωφ. Αλεξάνδρας 19 ΑΘΗΝΑ 114 73» και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη στην «Καραγεώργη Σερβίας 10 ΑΘΗΝΑ 105 52».


Δήμαρχε, στις διευθύνσεις αυτές, δεν θα βρείτε τους εν λόγω δύο και καθ΄ ύλην αρμόδιους για το έργο, υπουργούς.


Οι σωστές διευθύνσεις


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής, εδρεύει επί της «Αναστάσεως 2 Χολαργός 156 69».

Στην «Αλεξάνδρας 19» ήταν, παλιά, το γνωστό ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά πλέον,  το υπουργείο, και έχει μετονομαστεί και μετεγκατασταθεί.


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, εδρεύει στη «Νίκης 5-7 Αθήνα 101 80».

Στην «Καραγεώργη Σερβίας 10» δεν έδρευε ποτέ το υπουργείο Ανάπτυξης. Ήταν πάντα η έδρα του υπουργείου Οικονομικών.


Πάντως, τα τελευταία χρόνια και οι υπουργοί Οικονομικών εδρεύουν στη «Νίκης 5-7» (στον έκτο όροφο ο υπουργός Οικονομικών, στον έβδομο ο υπουργός Ανάπτυξης).


Η μόνη σχέση του Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την «Καραγεώργη Σερβίας 10» είναι ότι εκεί έχει το γραφείο του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας.


Δήμαρχε, προφανώς και δεν έχετε κάποια προσωπική ευθύνη για το «υπηρεσιακό» λάθος.


Δεν νοείται, όμως,  το 2021 οι  υπηρεσίες ενός δήμου, να κάνουν τόσο σοβαρά λάθη. 


Διότι και το αίτημα μιας ολόκληρης περιοχής δεν κοινοποιείται στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και εσείς, πρώτος, θα είστε εκτεθειμένος σε μια μελλοντική συνάντηση με τους δύο υπουργούς, που θα δηλώνουν – και με δίκιο τους -  άγνοια για το θέμα.


Οπότε, βάλτε στον «κόπο» τις υπηρεσίες, να την ξαναστείλουν την επιστολή, αλλά αυτή τη φορά, στις σωστές διευθύνσεις. Τις έχετε, πλέον.


Για τόσο κρίσιμα για μια περιοχή, έργα, δεν αρκεί μόνο η έκφραση της επιθυμίας. Χρειάζεται και η άσκηση πίεσης και ο επαγγελματισμός.

 

Φιλικά,

Ένας συνδημότης σας

Σταμάτης Ζησίμου

Διαπιστευμένος συντάκτης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και το «www.euro2day.gr»


Υ.Γ. Προς το διαχειριστή περιεχομένου του «mantoudinews»: σχετικά με το Άδωνις (με γιώτα) και Χρίστος (επίσης με γιώτα) δεν είναι ορθογραφικά λάθη. Έτσι υπογράφουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.