Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Για την κατασκευή Γέφυρας στη θέση "Πορτάρα" ,του δρόμου προς λιμάνι Μαντουδίου


Με επιστολή του
, προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Σπανό και τον Αντ/ρχη Εύβοιας κ. Κελαιδίτη  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαντουδίου  κ.Λάμπρου, επισημαίνει την αναγκαιότητα κατασκευής γέφυρας, στο ποταμό Κηρέα θέση "Πορτάρα", του περιφερειακού δρόμου προς Λιμάνι Μαντουδίου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


  Προς 

 Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Σπανό

ΚΟΙΝ.       

ΑΝΤ/ΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Κ.ΚΕΛΑΙΔΙΤΗ 

 



Θέμα : Αίτημα κατασκευής γέφυρας στην θέση Πορτάρα Μαντουδίου.



Η κατάσταση του οδικού δικτύου της Β. Εύβοιας είναι γνωστή σε όλους μας . Πρόκειται γιαένα έργο εξαιρετικά φτωχό και απαρχαιωμένο. Ένα δίκτυο που αδικεί τον προικισμένοτόπο μας, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, που πολλές φορές βάζει σε κίνδυνο τις ζωές καιτην ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Ένα δίκτυο που κρατά στην απομόνωση τηνπεριοχή μας.

Ας αφήσουμε όμως τα μεγάλα έργα τα οποία για να εκτελεστούν χρειάζεταιτόσο η πολιτική βούληση όσο και η διάθεση των απαραίτητων πόρων από το κεντρικόκράτος, και ας πάμε στα μικρότερα τα οποία κινούνται εντός των ορίων των δικών μαςευθυνών.

Το λιμάνι του Μαντουδίου, αποτελεί ένα σημαντικό έργο και η ορθότητα της κατασκευήςτου ενισχύεται μέρα με την μέρα αφού εδώ και πολλά χρόνια συνδέει με μεγάλη επιτυχίατα νησιά των Β. Σποράδων, εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες - επισκέπτες κατ΄ έτος, ενισχύειτις εμπορευματικές μεταφορές και έχει φέρει πολύ κοντά με το κέντρο τα εν λόγω νησιά. Ηκομβική και πλεονεκτική του θέση θα δημιουργήσει θαλάσσιες συνδέσεις και με πολλάάλλα νησιά αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ήδη από σήμερα 17-6 2021θα έχουμε και νέα γραμμή από και προς Θεσσαλονίκη.

Το οδικό δίκτυο που συνδέει το λιμάνι Μαντουδίου με το εθνικό δίκτυο έχει δεχθεί κάποιεςπαρεμβάσεις – βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια με πιο σημαντικό την κατασκευή της νέαςγέφυρας του Κυμασιώτη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ωστόσο όμως παραμένουνκάποιες ουσιαστικές ελλείψεις οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί,πέραν της ασφαλτόστρωσης του χωμάτινου τμήματος πλησίον του λιμανιού εκείνο πουπρέπει άμεσα να γίνει είναι η γέφυρα στη θέση “Πορτάρα’ μιας και τα προβλήματα στοσυγκεκριμένο σημείο είναι μεγάλα και πιστεύω πως αποτελεί πηγή αρνητικών σχολίων γιατην περιοχή μας.

Στις 5-6 Απριλίου του 2020 άλλο ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο προστέθηκε σ’αυτό του 2019 ’’Ζορμπάς’’ με αποτέλεσμα τόσο εμείς οι κάτοικοι του Μαντουδίου και του Δήμου μας όσο και οι χιλιάδες διερχόμενοι από το σημείο αυτό προς το Λιμάνι να γινόμαστε μάρτυρες αυτής της άθλιας κατάστασης.

Στις 16 Απριλίου του 2020 ο Αντ/ρχης κ. Κελαίδίτης Γιώργος σε επίσκεψή του στο σημείο διαπίστωσε και ο ίδιος την ανάγκη της εύρεσης και ασφαλής λύσης.Σας ενημερώνουμε δε ότι η χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020στο Δήμο μας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφαιρέθηκε και οδηγήθηκε με λύπη μας σε εκτέλεση άλλων μη σημαντικότερων έργων.

Με τις δικές σας δυνάμεις ζητάμε από εσάς να σχεδιάσετε μεθοδικά και με υπομονή ένα ρεαλιστικό έργο που θα ανακουφίσει άμεσα και θα θέσει σε άλλο επίπεδο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων του Μαντουδίου και του Δήμου μας ,όσο και των χιλιάδων επισκεπτών και επαγγελματιών που περνούν από το σημείο αυτό που ενώνει τον κεντρικό άξονα με το Λιμάνι Μαντουδίου.

Δεν παραβλέπουμε φυσικά ότι σας έχει ζητηθεί από εμάς μέχρι σήμερα είστε δίπλα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς αναγνωρίζετε το δίκαιο αίτημά μας και θα κάνετε τα πάντα να υλοποιηθεί.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ







 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.