Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ψήφισμα του Δήμου μας, για το κλείσιμο καταστημάτων Τράπεζας Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη

Δυναμικές κινητοποιήσεις εξαγγέλλει ο Δήμος και αντισταθμιστικά μέτρα προστασίας των πολιτών μας, ξεκινώντας με την απόσυρση των καταθέσεων  και το κλείσιμο των λογαριασμών στην Τράπεζα Πειραιώς

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

Η εποχή της πανδημίας, η οποία ακόμη δεν έχει φτάσει στη δύση της, επηρέασε αρνητικά την μακροοικονομία και τη μικροοικονομία του Κράτους μας. 

Οι αρνητικές επιρροές είναι εντονότερες στην επαρχία όπου έρχονται για να την οδηγήσουν σε μεγαλύτερο μαρασμό και παρακμή. 

Εν μέσω της θερινής περιόδου, σε ένα τόπο που αναμένει από τον τουρισμό ανάσα ζωής, όπως ο Δήμος μας, ο όμιλος έρχεται να βάλει ταφόπλακα, 3 αποφασίζοντας το κλείσιμο των δύο μοναδικών καταστημάτων στη Λίμνη (έδρα του Δήμου) και στο Μαντούδι. 

Με την παρούσα διαμαρτυρία, εκφράζουμε την αγανάκτηση και την πικρία για τις αποφάσεις του ομίλου , οι οποίες δημιουργούν σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, ζούμε την εποχή της ψηφιοποίησης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησ ης και πρέπει όλοι οι οργανισμοί να προσαρμοστούν σε αυτό, όμως δεν είναι δίκαιο να μην εξυπηρετούνται πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας. 

 Η παροχή υπηρεσιών από τους Οργανισμούς, πρέπει να είναι για όλους τους πολίτες (πελάτες). 

Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς έχει περάσει ψηφιακά όλες τις υπηρεσίες του και απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις η φυσική παρουσία του πελάτη σε κατάστημα, αλλά ούτε και όλοι οι πολίτες είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. 

Ο πληθυσμός του Δήμου μας είναι γερασμένος και χωρίς γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα παιδιά τους έχουν μεταναστέψει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας ή επιστημονικής κατάρτισης, με αποτέλεσμα να μην έχουν βοήθεια. 

Το οδικό δίκτυο είναι ορεινό και δύσβατο. Η συγκοινωνία ΚΤΕΛ συνδέει τις κοινότητες με τη Χαλκίδα με λιγοστά ( μόλις δύο ) δρομολόγια ημερησίως (απόσταση περίπου 86 χιλιόμετρα), ενώ με την Ιστιαία δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση (απόσταση περίπου 33 χιλιόμετρ 

α). Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι ένας υπερήλικας για να εξυπηρετηθεί από τον όμιλό , θα πρέπει να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα (μίσθωση ταξί). Και στο σημείο αυτό, δημιουργείται το ερώτημα: «Διαθέτει αυτά τα χρήματα, όταν η σύνταξή του είναι μόλις 486 € » 

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, στα όρια του Δήμου δραστηριοποιούνται βιοτεχνίες, μεταλλεία, ναυπηγείο και φυσικά η βαριά βιομηχανία ο τουρισμός (χειμερινός, θερινός, εναλλακτικός και θρησκευτικός). 

 Ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας καταλ αμ βά νει η αγροτική και η δασεργατική δραστηριότητα. Ο ίδιος ο Δήμος μας είναι πελάτης της τράπεζ α ς Πειραιώς και χρησιμοποιεί τα δύο υποκαταστήματα για τις συναλλαγές του.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους ακόμη, τους οποίους δεν αναφέρο υμε διό τι απαιτούνται πολλές σελίδες, παρακαλούμε και απαιτούμε να ο Όμιλος Πειραιώς να αναθεωρήσει την απόφαση του , η οποία έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στη βιωσιμότητα και στην ανάπτυξη της περιοχή ς και φυσικά λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση νέων ανθρώπων να μείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή μας.

 Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να λάβουμε αντισταθμιστικά μέτρα προστασίας των πολιτών μας, ξεκινώντας με την απόσυρση των καταθέσεων του Δήμου μας και το κλείσιμο των λογαριασμό μας στην Τράπεζά Πειραιώς . 

Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας 

 Αριθμός Απόφασης Νο 59 /2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.