Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!


Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων και των Μαζικών Φορέων! Στη  Χαλκίδα στις 10.30 στην Πλατεία  Ταχυδρομείου.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  •   Αυξήσεις στους μισθούς μας!!Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
  •  Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!
  •   Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  •   Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Οι εργαζόμενοι  δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;

 

         Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα <<ματωμένα>> κέρδη τους.
         Δεν έχει κανένα συμφέρον  ο λαός μας, όταν η χώρα μας, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης,  στέλνει όπλα, διαθέτει βάσεις και υποδομές στα νατοϊκά στρατεύματα, παίρνει ουσιαστικά μέρος σε αυτό το μακελειό. Αυτές οι επικίνδυνες αποφάσεις στοχοποιούν τον λαό μας, σε μια αντιπαράθεση που γίνεται μόνο για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Μερίδιο από τη λεία, από τη νέα μοιρασιά, επιδιώκουν και οι δικοί μας «αφεντάδες».

          Εμείς  οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη πρέπει να ακουστεί δυνατά η δίκη μας φωνή!

          Η ακρίβεια και η καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Η φοροληστεία μας πνίγει την ώρα που πληρώνονται  πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

          Όλες οι  κυβερνήσεις μας λένε προκλητικά  πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και άρα δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας την ίδια ώρα που 11 δις €  από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.           

          Πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων. 

           Δεν δίνουν  λεφτά για αναγκαίους  μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών,γιατρών,νοσοκόμων και όλοι βιώνουμε τραγικές καταστάσεις σε σχολεία και νοσοκομεία καλύπτοντας πολλές φορές από το πενιχρό μας εισόδημα τις ελλείψεις που η αντεργατική τους πολιτική δημιούργησε συσσωρευτικά εδώ και πολλά χρόνια.

 

Στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία! Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

            

      Τώρα πρέπει  η οργή, ο θυμός και η αγανάκτησή μας  να γίνουν οργανωμένη δύναμη, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη από το κράτος στο παιδαγωγικό μας έργο, για να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

       Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.

      Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων.

      Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία δεκάδων Συλλόγων Π.Ε. για το ωράριο των Νηπιαγωγών.


Προσπερνάμε τη στάση αναμονής και αποδοχής της κατάστασης που ακολουθούν οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ , τη συμβιβαστική γραμμή της ΑΔΕΔΥ.

 

         Δεν περιμένουμε από  τέτοιες πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά μας όργανα να οργανώσουν την πάλη και τον αγώνα μας. Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα στην κυβέρνηση!!
      

        Τους έχουμε ξαναδεί και στον Σύλλογό μας και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να εμφανίζονται παραμονές της απεργίας  με δημόσιες δηλώσεις σε ΜΜΕ και με ανακοινώσεις να καλούν  στον απεργιακό αγώνα, ενώ δεν έκαναν το παραμικρό για  την οργάνωση και την επιτυχία του. Ούτε συνελεύσεις ,ούτε περιοδείες στους χώρους δουλειάς, ούτε επιτροπές αγώνα.

         Τους ξέρουμε πολύ καλά από τη στάση τους σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τον πραγματικό τους ρόλο που είναι ο εγκλωβισμός, η στοίχιση των εργαζομένων με την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά. Παίζουν χρόνια τώρα το θέατρο της εναλλαγής τους στην ίδια πολιτική σκηνή των κυβερνήσεων ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Έτσι, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, να τους υποτάξουν στην εφαρμοσμένη αντεργατική πολιτική και υπονομεύουν τους ταξικούς αγώνες για την αλλαγή της υπεύθυνης αυτής πολιτικής για τα δεινά  όλων των εργαζομένων και του λαού.

        Μπροστά  στη μάχη της απεργίας στις 6/4 χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι Σωματεία, τι Ομοσπονδία έχουμε ανάγκη. Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε σωματεία και ΔΟΕ στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεων των καιρών. Είναι στο χέρι μας το επόμενο διάστημα να καταδικάσουμε σε όλα τα επίπεδα τις δυνάμεις της αδράνειας, της υποταγής και του συμβιβασμού. Να ενισχύσουμε τη δύναμη του αγώνα, της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τη σημερινή βαρβαρότητα. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η προοπτική!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΙΣ 10.30,

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.