Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ο Xορευτικός Όμιλος Κηρέως«Οι Xρονοταξιδιώτες» σε εκδήλωση μνήμης, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Ο Xορευτικός Όμιλος Κηρέως «Οι Xρονοταξιδιώτες» με την στήριξη του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος , του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του διεθνούς οργανισμού International Action Art θα παρουσιάσει την Επετειακή εκδήλωση μνήμης με τίτλο «στην αγκαλιά της Εύβοιας, 100 Χρόνια Μικρασιάτες» που θα γίνει στην 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 7μ.μ στο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία εκδήλωση - αφιέρωμα στην μαύρη αυτή επέτειο, πλαισιωμένη από μουσικές παρεμβάσεις με τραγούδια , χορούς και δρώμενα από την Ελληνική μουσική παράδοση. Μέσα από την εξιστόρηση αληθινών γεγονότων, την προβολή φωτογραφικού υλικού-βίντεο και την δραματοποιημένη αφήγηση , θα γίνει μια προσπάθεια να επιτευχθεί ένα νοερό ταξίδι στο χρόνο, σε μια από τις πλέον αιματοκυλισμένες σελίδες στην ιστορία μας, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες για τον ακμαίο προαιώνιο Ελληνισμό της Μικρασίας.

Το κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα κληθεί να λάβει επιτυχώς το μήνυμα που στέλνουν οι πρόγονοί μας και τα πατρογονικά μας χώματα και που αποτελεί μια καθαρή εντολή για αγωνιστικότητα, ελπίδα και πίστη στο όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Kείμενα : Ματσούκα Ελένη

Παρουσίαση :X.O.Kηρέως «Οι Χρονοταξιδιώτες»

Φιλική συμμετοχή : Σοφία Αθανασιάδου, Ιωάννα Αντώναρου, σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας « το Αλωνάκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.