Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

17 Νοέμβρη 2022 -Τιμάμε το Πολυτεχνείο 49 χρόνια μετά..

Κοντονής και  Πολάκης
Παπουτσής και Δραβαλιάρης
Τσουμάκας και Λαζαρίδης

 Όλοι οι μεγάλοι αγώνες, όλες οι ιστορικές στιγμές σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν τους ήρωές τους και τα σύμβολά τους. Η τρομερή εκείνη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αυτές οι δραματικές ώρες στο Πολυτεχνείο που σημαδεύτηκαν από την εισβολή του τανκ της Χούντας, είχε και συνεχίζει να έχει ένα σύμβολο. Την αιματοβαμμένη σημαία!

Γιάννης Κομνηνός ,φίλος του αείμνηστου Δημήτρη Ρικάκη, ζωγράφου και συγγραφέα, αντισυμβατικού διανοούμενου, που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έως το 2000, στην Κήρινθο.  

Διαβάστε : Οταν η Ιστορία είναι δίπλα μας....

ΣΗΜΕΡΑ

Πέρασαν 49 χρόνια από τη νύχτα εκείνη στο Πολυτεχνείο που έγινε σταθμός στον αγώνα κατά της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967. Την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών τιμά η Σύγκλητος που με ανακοίνωση-πρόσκληση καλεί φοιτητές και κόσμο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, στέλνοντας ταυτόχρονα και μήνυμα για το νόημα που πρέπει να αποπνέει στη σύγχρονη εποχή.

«Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος, και προσθέτει: «Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.