Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να εγκρίνει την σύμβαση για την κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα





Σε απάντηση σχετικής Ερώτησης του βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, με θέμα την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα της Εύβοιας, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφό του επιβεβαιώνει την άρνηση του Ζ´ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης με τον προσωρινό ανάδοχο.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στις 24-05-2023 μας κοινοποιήθηκε η υπ ́αρ. 248/2023 Πράξη του Ζ ́ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο: «Κεντρικός Οδικός Άξονας Βόρειας Εύβοιας τμήμα: Παράκαμψη Ψαχνών – Προκόπι (Στροφυλιά)».

Κατόπιν των ανωτέρω η Υπηρεσία μας προέβη στην αποστολή απόψεων για την άσκηση προσφυγής ανάκλησης της υπ ́ αρ. 248/2023 Πράξης του Z ́ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το υπ ́ αρ. 181829/8-6-2023 έγγραφο, αιτιολογώντας ότι η Αναθέτουσα Αρχή (ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ) προέβη στη διαδικασία δημοπράτησης της σύμβασης με εφαρμογή του εδαφίου 2γ, του άρθρου 32, του Νόμου 4412/2016 σε εύλογο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις ανωτέρω αναφερόμενες Αποφάσεις και έγγραφα καθώς και την κείμενη νομοθεσία.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνεδρίασε, και την 1-8-2023 μας διαβίβασε την υπ ́ αρ. 1149-2023 Απόφαση του Έβδομου Τμήματος, σύμφωνα με την οποία δεν ανακαλεί τα αναφερόμενα στην 248/2023 Πράξη του Ζ ́ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και διατάσσει την κατάπτωση της προσφυγής.

Ακολούθως, η ένωση οικονομικών φορέων, η οποία είχε κριθεί ως «προσωρινός ανάδοχος» της σύμβασης, ήτοι ΔΡΟΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Ε.-Δ.Τ.: ΔΡΟΜΟΣ Ε.Ε. /ΟΜΙΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΤΕ /ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΠΕ-Δ.Τ. DROMOS CONSULTING LTD /ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ (ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΕ) /Μ. ΞΙΝΟΓΑΛΟΣ – Φ. ΜΑΥΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ Ο.Ε. (ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ) / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ / ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑ / ΚΟΡΑΣΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, στις 9-8-2023, κατέθεσε Προσφυγή Αναθεώρησης κατά τις 1149/2023 Απόφασης του Έβδομου Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 650d64fab04a8e2f871da292 στις 25/09/23 09:03 Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αιτούμενη να κριθεί ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης».

Η ανωτέρω προσφυγή συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 2-10-2023.»


2 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΑΛΕΠΟΡΙΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΩΛΗΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΜΗΡΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Δ .Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποτίθεται οτι θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα γινόταν μετά την πυρκαγιά.. Αν δεν είχαν πέσει εκατομμύρια κυβικά τσιμέντο μέχρι τώρα που είναι και το μόνο που έγινε στα 2 χρόνια, ίσως η υπόσχεση να τηρούταν κάποτε στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.