Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Συνάντηση Τσαπουρνιώτη με Τριαντόπουλο !


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, η οποία αφορούσε όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Δήμου μας, σε σχέση με τις αποζημιώσεις και τις αποκαταστάσεις μετά τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν η πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 και οι επαναλαμβανόμενες πλημμύρες που ακολούθησαν.
 
Σε ότι αφορά τους 1452 δημότες μας που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες σε είδος και να συμβάλει στη διαμόρφωση του χώρου φύτευσης με μηχανήματα έργου.
 
Από αύριο και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, το αρμόδιο γραφείο του Δήμου μας στη Στροφυλιά (ΚΕΑ) θα δέχεται τις σχετικές αιτήσεις.
 
Σε ότι αφορά τους κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων που δεν ήταν επαγγελματίες, ξεκινά η απόδοση των χρημάτων σε ποσοστό 35% επί της ζημιάς που κατέγραψε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. 
Όσοι ιδιοκτήτες δεν είχαν πάρει για διάφορους λόγους την προκαταβολή από την Κρατική Αρωγή, θα εξοφληθούν από τον ΕΛΓΑ. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στις πολλές υποχρεώσεις του Οργανισμού γραφειοκρατικά αλλά και οικονομικά.
 
Για τους ανθρώπους των οποίων πλημμύρισαν τα σπίτια στην πρώτη θεομηνία (Daniel), ξεκίνησε η απόδοση των χρημάτων από την Κρατική Αρωγή. Για όσα σπίτια πλημμύρισαν στη δεύτερη θεομηνία (Elias), ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε με το πόσο των 200.000€ ώστε να προχωρήσει στις αποζημιώσεις όταν ολοκληρωθούν οι αυτοψίες.
 
Τέλος, θέσαμε ως προτεραιότητα στον Υπουργό την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν!
 
Θα ακολουθήσουν και νεότερες επί μέρους ανακοινώσεις για το κάθε ζήτημα.
 
Η προσπάθεια συνεχίζεται για όλες και όλους τους συμπολίτες μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.