Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Λίμνη: Ανακοίνωση, Φίλων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΕΡΟ;
Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τα προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας!


Οι χρόνιες και συνεχείς πιέσεις που ασκήθηκαν στο Δήμο μας από ενεργούς πολίτες, φίλους του περιβάλλοντος και τους αντίστοιχους συλλόγους, για την αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο στην πόλη της Λίμνης, έφεραν αποτέλεσμα. Από την αρχή του 2024 ξεκίνησε τμηματικά η αντικατάσταση όλου του δικτύου. Παρατηρούνται όμως παραλείψεις, ατέλειες και αναμονές έξω στους δρόμους ασύνδετες με τους νέους αγωγούς ύδρευσης. Κανείς δεν ξέρει αν έχει ολοκληρωθεί ή όχι το έργο. Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους των καθυστερήσεων!
Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Έχουν αντικατασταθεί τα τμήματα που είχαν αμίαντο ή εξακολουθούμε να πίνουμε νερό από μέρος του παλαιού δικτύου; Παραλήφθηκε το έργο ναι ή όχι, και αν όχι, γιατί; Πρόσφατα, αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τι συμβαίνει. Στο μεταξύ στα καφενεία παίρνει και δίνει η συζήτηση για την αιτία υψηλών ποσοστών θανάτων στη πόλη μας.
Αγαπητοί συνδημότες, οι ευθύνες όλων των Δημοτικών Αρχών είναι τεράστιες, μη εξαιρουμένης και της σημερινής, που εν έτη 2024 προσπαθούμε να  μάθουμε αν απολαμβάνουμε ένα ασφαλές νερό.
Περιμένουμε τώρα από τη Δημοτική Αρχή μία πλήρη και αναλυτική ενημέρωση.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Το δεύτερο σοβαρό θέμα που σας ενημερώνουμε είναι η ανακύκλωση.
Σας γνωρίζουμε ότι όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά του Δήμου μας δεν πηγαίνουν χωριστά στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας (μέσω του ΦΟΣΔΑ)  εδώ και 5 χρόνια περίπου, λόγω της διακοπής της συνεργασίας με τον Δήμο μας. Με την εταιρεία ανακύκλωσης που έχει έδρα το Σχηματάρι, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση και πιθανώς θα αργήσει να βρεθεί.


Ο Δήμος μας έχει το ειδικό αυτοκίνητο για την ανακύκλωση, οι υπόγειοι κάδοι υπάρχουν μέσα στην πόλη της Λίμνης και όμως τα ανακυκλώσιμα υλικά θάβονται μαζί με όλα τα απορρίμματα. Η προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος και όλου του υδροφόρου ορίζοντα στο μεγαλείο της, τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενιές!!


Οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στην Δημοτική μας Αρχή και κατόπιν στην Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια.
Ευτυχώς οι συνδημότες μας έχουν δείξει αρκετή υπομονή, γιατί εάν τα μάθουν αυτά οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι πολύ αυστηρά…

Και για τα δύο αυτά σοβαρά θέματα που αναφέρουμε στην ανακοίνωσή μας περιμένουμε εντός ολίγου χρόνου την επίσημη απάντηση της Δημοτικής μας Αρχής, ώστε να δούμε κι εμείς σε τι νόμιμες ενέργειες μπορούμε να προβούμε.

                                                                                       Φίλοι                                                          

του Πολιτισμού  και του Περιβάλλοντος

Αλεξίου Δημήτρης
Γαρυφάλου Νίκος
Δερβέναγας Σωτήρης
Δοντόπουλος Θοδωρής
Καπελαρής Κώστας
Καραβαγγέλης Κώστας
Κιούσης Δημήτρης
Μάρκου Γιάννης
Μανώλης Μελέτης
Μουσουντάνης Θανάσης
Ρούσσος Αντώνης
Στεργίου Γιάννης
Γιάννης Ψαρρός


                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.