Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σκοπελίτης στην ημερίδα για την μετάβαση προς την ανθρακική ουδετερότητα


Η δράση «Θέτοντας τις περιφέρειες σε τροχιά ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050 (C-Track 50)» είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020, το οποίο ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018. 
Στις εργασίες  ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την υποστήριξη των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τη μετάβαση προς την ανθρακική ουδετερότητα, συμμετείχε ο Δήμος μας.
 Το Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σκοπελίτης ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επί θεμάτων ενέργειας στην Ελλάδα,οπως επίσης να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Eero Ailio.
 











Στο τέλος υπεγράφη από τους εκπροσώπους των δήμων σύμφωνο μετάβασης προς την ανθρακική ουδετερότητα ενώ ο αντιδήμαρχος δήλωσε την ικανοποίηση του για τις εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε


Το C-Track 50 συνοπτικά

Η δράση «Θέτοντας τις περιφέρειες σε τροχιά ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050 (C-Track 50)» είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020, το οποίο ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018.

To C-Track 50 στοχεύει στην κινητοποίηση και καθοδήγηση των δημόσιων αρχών για τον καθορισμό μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων ενεργειακής πολιτικής και την προώθηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Επίσης αποσκοπεί στην υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή φιλόδοξων, ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης για την αειφόρο ενέργεια και την κλιματική πολιτική ώστε να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους στην κλιματική αλλαγή και να επιτύχουν την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050.

Ως εκ τούτου, το C-Track 50 αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το 2030 και το 2050 σχετικά με την ενέργεια και το κλίμα, μέσω της συμμετοχής και της ενεργοποίησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν, να χρηματοδοτήσουν και να εφαρμόσουν φιλόδοξα σχέδια και δράσεις αειφόρου ενέργειας και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα, εστιάζει στις ακόλουθες δύο δράσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του:
Υποστήριξη των δημόσιων αρχών για την ενίσχυση της τοπικά παραγόμενης ενέργειας, της κινητικότητας των μεταφορών και του χωροταξικού σχεδιασμού.
Υποστήριξη των δημόσιων αρχών στην προώθηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και στη σύνδεση μεταξύ εθνικών και περιφερειακών αρχών για την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδιασμού αειφόρου ενέργειας, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και οικονομίες κλίμακας στην υλοποίηση των έργων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.