Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Η νέα «Σχολική Επιτροπή Β΄ /θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας»



Πρόεδρος της Σχ.Επιτροπής η δημοτική σύμβουλος, Αγγελική Ανδρέου

Από το πρακτικό της αρίθμ. 21 / 8-10-2019 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Θ Ε Μ Α : Ορισμός μελών διοικητικού συμβουλίου «Σχολικής Επιτροπής Β΄ / θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας»


Αριθμός Απόφασης Νο 142 /2019

Στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και στην αίθουσα του κτιρίου Μελά στη δημοτική κοινότητα Λίμνης, σήμερα την 8η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2019 ,ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την αρίθμ. 9189/3-10-2019 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου ,που επιδόθηκε σε κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του ν.4555/2018.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι με σύνολο είκοσι επτά μέλη(27) βρέθηκαν παρόντα είκοσι έξι (26 ) και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κουτσουράς ΣταύροςΠρόεδρος Δημ. Συμβουλίου

ΦλώκοςΓεώργιοςΑντιπρόεδρος«

Καλομοίρης Μιχαήλ Γραμματέας «

Αρβανίτης Παναγιώτης Μέλος«

Γιαννιός Κωνσταντίνος ««

Κωνσταντινάκης Άγγελος««

Σταμούλος Γεώργιος « «

Σκοπελίτης Δημήτριος ««

Ανδρέου Αγγελική««

Χασιώτη Πολυξένη««

Λιάσκος Αργύρης ««

Στεργίου Ιωάννης««

Καντζούρας Ιωάννης« «

Κωνσταντίνου Ζήσιμος««

Μπέικας Νικόλαος««

Μουργιάς Ιωάννης««

Στέφου Κυριακή««

Χατζής Ανδρέας««

Ψαρρού Ελπίδα««

ΚανελλόπουλοςΙωάννης««

Τριάντης Γεώργιος««

Λεοντής Δήμος« «

Παληός Ευστράτιος ««

Λιαγκάκης Ευστάθιος « «

Τσούπρος Αριστείδης ««

Στάμου Βασίλειος««

ΑΠΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Καρατζούδης Παναγιώτης « « 1

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ,χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Δήμαρχος Δήμου

Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον γραμματέα-πρακτικογράφο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στεργίου Γεώργιο.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι κοινοτήτων Πηλίου, Σκεπαστής, Κουρκουλών , Αχλαδίου , Κοτσικιάς , Παπάδων, Κερασιάς, Κεράμιας , Αμελάντων , Στροφυλιάς , Κηρίνθου , Μετοχίου ,Φαράκλας, Ροβιών και Λίμνης

Το συμβούλιο εισέρχεται στην συζήτηση του 8 ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα είπε:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Με την υπ’ αριθμ. 98/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία τροποποιήθηκε με την αρίθμ. 31/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν των διατάξεων του άρθρου 103 του ν. 3852/ 2010 συστήθηκε ΝΠΔΔ με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και ορίστηκε η σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

Οι Σχολικές Επιτροπές που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις, διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από πέντε έως δεκαπέντε μέλη, τα οποία μαζί με τους αναπληρωτές τους ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 240 του ν. 3463/2006, όπως ισχύει.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες ή κάτοικοι που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση ή ειδικές γνώσεις,

Μεταξύ των μελών αυτών ορίζονται υποχρεωτικά:

- Τουλάχιστον πέντε διευθυντές των σχολικών μονάδων, εκ των αρχαιότερων, για τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα, που περιλαμβάνουν περισσότερες των πέντε σχολικές μονάδες, μεριμνώντας για την ευρύτερη δυνατή εκπροσώπησή τους στο διοικητικό συμβούλιο, μέχρι και την συμπλήρωση των δεκαπέντε μελών.

- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας.

- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας.

- Στην παρ.1 άρθρο 6 Ν.4623/19 προβλέπεται ο ορισμός μελών στη διοίκηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και των συνδέσμων τους, κατά συγκεκριμένη αναλογία, τα τρία πέμπτα (3/5) των μελών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύονται από τον Δήμαρχο και τα δύο πέμπτα (2/5) από τις λοιπές παρατάξεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 240 του Ν.3463/06 η θητεία των μελών της Σχολικής Επιτροπής ορίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου. Συνήθως ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού και λήγει με την εγκατάσταση της νέας Σχολικής Επιτροπής.

Οι πράξεις ορισμού των προέδρων των δημοτικών ιδρυμάτων, καθώς και των αντιπροέδρων αυτών, δημοσιεύονται στο πρόγραμμα Διαύγεια, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του ν. 3861/2010 (Α΄ 112), οπότε και αποκτούν νόμιμη υπόσταση, για όλες τις συνέπειες. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και όσες πράξεις διορισμού έχουν δημοσιευθεί κατά τα

ανωτέρω, έως την έναρξη ισχύος της (ημερ. έναρξης ισχύος 31.08.2019). (παρ.7 άρθρο 227 Ν.3463/06, όπως προστέθηκε με την παρ.1 του άρθρου 12 του Ν.4625/19).

Οι διατάξεις του άρθρου 227 παράγραφος 7 εφαρμόζονται και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. (παρ.2 άρθρο 240 Ν.3463/06, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 του άρθρου 12 του Ν.4625/19).

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Ν.4625/19 με το άρθρο 12 προστίθεται παρ. 7 στο άρθρο 227 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και ορίζεται ότι για τη νόμιμη υπόσταση των διοικητικών πράξεων ορισμού του προέδρου και του αντιπροέδρου των ιδρυμάτων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των δήμων αρκεί η ανάρτηση τους στο πρόγραμμα Διαύγεια, κατά τον ν. 3861/2010.

Με την υπ΄αριθ. 267/2018 του Κλιμ.Τμ.1 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου περί εκλογής των μελών Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου και Αντιπροέδρου αυτού, δημοτικού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού δεν εμπίπτουν σε καμία από τις αναφερόμενες στην περίπτωση ιβ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 5 περιπτώσεις, ήτοι δεν συνιστούν ούτε απόφαση διορισμού μονομελούς οργάνου ούτε πράξη συγκρότησης συλλογικού οργάνου διοίκησης του δημοσίου τομέα.

Μετά τον ορισμό των μελών το δημοτικό συμβούλιο εκλέγει από τα μέλη αυτά

τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση που μέλος έχει ορισθεί, από το δημοτικό, ο Δήμαρχος, αυτός αυτοδικαίως καθίσταται και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ορίζεται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Λήγει πάντοτε με την εγκατάσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Το νομικό πρόσωπο εκπροσωπείται στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει από τον αντιπρόεδρο.

Στις περιπτώσεις διορισμού ή υποδείξεως από το Δημόσιο, ΟΤΑ κλπ μελών

Δ/κων Συμβουλίων ή άλλων συλλογικών οργάνων Δ/ση ΝΠΔΔ που συγκροτούνται μετά το 2000 εκπροσωπούνται υποχρεωτικά και από τα δύο φύλα σε ποσοστό ίσο για κάθε φύλο, με το 1/3 τουλάχιστον των ορισμένων από τον Δήμο (Ν.3839/2000 αρθρ.6 παρ.1 εδαφ.β)._

Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων μας γνωστοποίησαν τα μέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων τους και των μελών των 15μελών Σχολικών Συμβουλίων ώστε ληφθούν υπόψιν για την συγκρότηση του Δ/κού Συμβουλίου του εν θέματι Ν.Π.

Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρο, τον κ. Δήμαρχο, τους άλλους ομιλητές και έχοντας υπόψη του την προαναφερόμενη νομοθεσία, μετά από διαλογική συζήτηση, 


ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Β΄ /θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» ως εξής:

Ανδρέου Αγγελική με αναπληρωτή τον κ. Σκοπελίτη Δημήτριο

Χασιώτη Πολυξένη με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντινάκη Άγγελο

Λιάσκο Αργύριο με αναπληρωτή τον κ. Σταμούλο Γεώργιο

Στεργίου Ιωάννη με αναπληρωτή την κα Ψαρρού Ελπίδα

Παληό Ευστράτιο με αναπληρωτή τον κ. Λεοντή Δήμο

Παπακωνσταντίνου Μαρία (Διευθύντρια Γ.Ε.Λ Μαντουδίου) με αναπληρωτή τον κ. Κυρήκο Γεώργιο (Διευθυντή ΕΠΑΛ Μαντουδίου)

Λάττα Γεωργία (Δ/ντρια Γυμνασίου Λίμνης) με αναπληρωτή την κα Φορτωτήρα Ολυμπία (Διευθύντρια Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Αγίας Άννας)

Σταύρου Ναούμ (Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Λίμνης) με αναπληρωτή την κα Βούλγαρη Αναστασία (Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μαντουδίου)

Λοΐζου Γεώργιο (15μελές Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Αγίας Άννας) με αναπληρωτή κα Καρατζά Σοφία (ΓΕΛ Μαντουδίου)


Πρόεδρος ορίζεται η δημοτική σύμβουλος κα Ανδρέου Αγγελική

Αντιπρόεδρος ορίζεται η δημοτική σύμβουλος κα Χασιώτη Πολυξένη


Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου ακολουθεί την θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση, λήγει το αργότερο τρείς (3) μήνες με την συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου (παρ.3 άρθρο 3 Ν. 1069/80,όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 του Ν. 4483/17 και την παρ.2 του άρθρου 348 του Ν.4512/18 και αντικαταστάθηκε εν νέου από το άρθρο 99 του Ν. 4604/19).

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:

O Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας

Κουτσουράς Σταύρος Φλώκος Γεώργιος Καλομοίρης Μιχαήλ

ΤΑ ΜΕΛΗ

Αρβανίτης Παναγιώτης

Γιαννιός Κωνσταντίνος

Κωνσταντινάκης Άγγελος

Σταμούλος Γεώργιος

Σκοπελίτης Δημήτριος

Ανδρέου Αγγελική

Χασιώτη Πολυξένη

4

ΑΔΑ: Ω85ΕΩΛ5-Ο6Ι

Λιάσκος Αργύρης

Στεργίου Ιωάννης

Καντζούρας Ιωάννης

Κωνσταντίνου Ζήσιμος

Μπέικας Νικόλαος

Μουργιάς Ιωάννης

Στέφου Κυριακή

Χατζής Ανδρέας

Ψαρρού Ελπίδα

ΚανελλόπουλοςΙωάννης

Τριάντης Γεώργιος

Παληός Ευστράτιος

Λεοντής Δήμος

Λιαγκάκης Ευστάθιος

Στάμου Βασίλειος

Τσούπρος Αριστείδης

Ακριβές απόσπασμα

εκ του πρωτοτύπου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κουτσουράς Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.