Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Γλύτωσε απο τα δόντια αγριογούρουνου στο κάμπο Μαντουδίου

Σήμερα στις 7:00  το πρωί αγέλη 30 περίπου αγριογούρουνων βγήκε από φυτεία καλαμποκιού στη θέση "Αγκορτσίτσα" στο μέσον του κάμπου Μαντουδίου και επιτέθηκε σε ανυποψίαστο αγρότη που πότιζε τις καλλιέργειες του.
Ευτυχώς ήταν τυχερός γιατί στα 25 μέτρα είχε το τρακτέρ και τρομαγμένος, τρέχοντας, πρόφθασε και ανέβηκε σ΄ αυτό για να προφυλαχθεί.

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις αφού οι αγέλες κάνουν επιδρομή κάθε βράδυ και ο κίνδυνος ανθρώπινου ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος.
Οι καλλιέργειες αφανίζονται ενώ τώρα μετά τους αλωνισμούς των σιτηρών η ένταση στις καλλιέργειες καλαμποκιού, ρεβιθιών κηπευτικών κλπ έχει γίνει εφιαλτική.

Ήδη οι αγρότες ζητούν από το Δασαρχείο και τον κυνηγετικό σύλλογο την οργάνωση ελεγχόμενης ομάδας κυνηγών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αγριογούρουνων  και προτείνουν το κρέας από αυτά να δοθεί στο ορφανοτροφείο και γηροκομείο Χαλκίδας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ:
Ο αγριόχοιρος σε πλήρη ανάπτυξη φτάνει τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος.
Πολλές φορές όμως ξεπερνά τα 250 κιλά.
Έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή του είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνεται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπει τα χρώματα.
Οι 4 κυνόδοντες εμφανίζονται αμέσως μετά την γέννησή του.
Οι κυνόδοντες της πάνω σιαγόνας είναι μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι απ’ αυτούς της κάτω και όλοι έχουν διεύθυνση προς τα πάνω.
Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερους κυνόδοντες από τα θηλυκά.

Οι αγριόχοιροι (Sus scrofa) είναι ευφυή θηλαστικά με πολύπλοκη κοινωνική οργάνωση που ζουν σε μια μεγάλη ποικιλία βιοτόπων από ορεινές περιοχές έως καλλιεργούμενες εκτάσεις όπου τρέφονται εποχιακά.

Είναι πολύ δυνατό ζώο και όταν τρέχει μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 km/h παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμα του. Πρόκειται για πολύ έξυπνα ζώα, τα οποία σχηματίζουν ομάδες 25-30 θηλαστικών που κάνουν εποχιακές μετακινήσεις για εξεύρεση τροφής. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.