Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ζεμπίλης : Το ΕΚΑΒ στο Μαντούδι πρέπει να ενισχυθεί

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ανέδειξε με ερώτηση του στη Βουλή, τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην Εύβοια, τονίζοντας ότι χρήζει ενίσχυσης τόσο σε ότι αφορά την στελέχωσή του, όσο και ως προς τις υποδομές.
Παράλληλα, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα νέος Τομέας ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καθώς η μέχρι τώρα εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου έχει αποδειχθεί ανεπαρκής, ενώ η συνδρομή από τον Τομέα Ιστιαίας είναι μη λειτουργική, λόγω του φόρτου εργασίας , της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης και του προβληματικού οδικού δικτύου.
Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει: "Πρέπει να επισημανθεί το σοβαρό πρόβλημα στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Βορειοκεντρική Εύβοια, όπου δεν λειτουργεί Τομέας ΕΚΑΒ, αν και είναι ένας δήμος έκτασης 585,39 τετραγωνικών χλμ., με πληθυσμό περίπου 14.000 κατοίκων, που πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η ανάγκη που προκύπτει για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ως βάση, το οποίο έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (διαθέτει 3 άτομα ως πλήρωμα ασθενοφόρου), με αποτέλεσμα οι βάρδιες να μην καλύπτονται πλήρως.
Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν μπορεί να καλυφθεί από τον Τομέα Χαλκίδας, ούτε από τον Τομέα Ιστιαίας, λόγω του φόρτου εργασίας και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, ειδικά σε συνάρτηση με το κακό και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο της περιοχής, που συχνά αποκλείεται κατά τους χειμερινούς μήνες.
Για τον λόγο αυτό ενστερνίζομαι πλήρως το αίτημα των κατοίκων και της δημοτική αρχής για τη σύσταση και λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης των διασωστών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Η δημοτική αρχή έχει προτείνει ως ενδεδειγμένη περιοχή για την δημιουργία του Τομέα το χωριό της Δάφνης, καθ’ ότι πρόκειται για κεντροβαρές σημείο του Δήμου, ενώ έχει παραχωρήσει και κτίριο για την στέγαση του. Μάλιστα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες εργασίες που υπεδείχθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να καταστεί ο χώρος κατάλληλος για να φιλοξενήσει άμεσα τον νέο Τομέα.
ΣΗΜ: Ο κ. Υπουργός ερωτάται: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την σύσταση, στελέχωση και λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.