Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η Β. Εύβοια αντιμετωπίζεται μόνον επικοινωνιακά από την κυβέρνηση

 

 Μετά από την ανείπωτη καταστροφή η β. Εύβοια αντιμετωπίζει ευθέως τον κίνδυνο της ερημοποίησης. Τα σχέδια ανάκαμψης και ανασυγκρότησης θα τα δούμε και θα τα κρίνουμε όταν είναι έτοιμα. Από τις πρώτες 50 ημέρες μετά την τραγωδία πάντως, αυτό που φαίνεται να απασχολεί κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση είναι η επικοινωνία.

 Το ίδιο έργο είδαμε και πέρυσι από τον Πρωθυπουργό καθώς είχε εξαγγείλει την έναρξη των έργων οδικής σύνδεσης προς την βόρεια Εύβοια μέσα στο 2020, όταν ακόμα ήταν πολύ νωπή η απώλεια των οκτώ συνανθρώπων μας,αλλά η πραγματικότητα είναι ότι 13 μήνες μετά δεν είναικαν εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των έργων και ούτε οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων έχουν ξεκινήσει.

Φέτος, πριν καν σβήσει η καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Εύβοια φτιάχτηκε μία επιτροπή κατόπιν μιας προφορικής και μόνο εντολής του Πρωθυπουργού, παρακάμπτοντας την Αυτοδιοίκηση, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των τοπικών φορέων.

 Μία επιτροπή που προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο πως επικεφαλής είναι ο κ. Μπένος, που δεν ξέρουμε ποια είναι τα μέλη της και με ποια κριτήρια επιλέχθησαν ή θα επιλεγούν. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο του κ. Μπένου, γιατί δεν είναι ζήτημα προσώπων, είναι πραγματικά επικίνδυνος ο τρόπος μετον οποίο ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται τους θεσμούς και τον δημόσιο πλούτο.

Αποφασίζονται ξαφνικά απευθείας αναθέσεις έργων με απλή απόφαση Περιφερειάρχη χωρίς καμία θεσμική θωράκιση, ενώ καμία ακόμα αναμόρφωση δεν έχει γίνει στο Ταμείο Ανάκαμψης όχι μόνο για να ενταχθούν τα αντιπλημμυρικά, αλλά κυρίως το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο με τον βόρειο οδικό άξονα.

Πολύ φοβάμαι και μακάρι να διαψευστώ πως στην πραγματικότητα η κυβέρνηση προσπαθεί απλά να καλυφθεί και να αποτινάξει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν πρόκειται να υλοποιηθούν

 Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έχουμε ήδη παρουσιάσει τις πρώτες προτάσεις για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης και την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος μέσω του αποθεματικού από το παλιό οργανισμό εργατικής κατοικίας, αλλά παράλληλα δουλεύουμε για τις προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν πραγματική ανακούφιση για τους κατοίκους στη Βόρεια Εύβοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.