Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Πικρές αλήθειες για την φαρμακευτικη δαπάνη και το μαύρο χρήμα!

Από τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (πρωην ΕΣΥΕ) φαίνεται ότι όλοι οι δημογραφικοί και επιδημιολογικοί δείκτες το διάστημα 2000-2009 δεν μεταβλήθηκαν δραστικά, με αποτέλεσμα την αύξηση των ημερών νοσηλείας στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές κατά 4% περίπου, ενώ οι κατ' οίκον νοσηλείες έμειναν σχεδόν στο 0. 
Στο ίδιο όμως διάστημα, οι δαπάνες υγείας (ΕΣΥ και ιδιωτικές δαπάνες) εκτινάχτηκαν από τα 10,5δις στα 23δις ανά έτος, που μεγάλο μέρος τους κλήθηκαν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, διογκώνοντας έτσι το δημόσιο χρέος κατά 86δις περίπου μόνο γι αυτό το διάστημα!!! 
Με τα γνωστά επακόλουθα των μνημονίων και της επιτροπείας.
Το ποσοστό μίζας-μαυρου χρήματος (από τα γνωστά φακελάκια μέχρι τα deals των φαρμακευτικών ή των εταιριών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με μεγαλογιατρούς- με την κάλυψη του διοικητικού μηχανισμό του ΕΣΥ) αυτό το διάστημα υπολογίζεται από τον ΠΟΥ στο 23%!
Κάνοντας την αριθμητική, μου βγαίνει ότι αυτό το διάστημα έγινε παραγωγή μαύρου χρήματος συνολικού ύψους τουλάχιστον 14,3δις ΜΟΝΟ από την διαφορά των δαπανών υγείας 2000-09!
Στο διάστημα 15-19 μπήκε κάποια στοιχειώδης τάξη. Με αποτέλεσμα και θετικά αποτελέσματα στους ισολογισμους των νοσοκομείων και στον ΕΦΚΑ.
Μέχρι που πλάκωσαν πάλι οι "αριστοι":
Άγνωστο πόσα "παίζονται τώρα, επί Covid19, για τους ίδιους λόγους μεταφέροντας κυρίως τις δαπάνες κατευθείαν στις τσέπες μας με παράλληλη μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία, που είναι η βασική αιτία για πάνω από 10.000 αναίτιους θανάτους σε αυτό το διάστημα.
Τι απέγινε όλο αυτό το χρήμα?
Εκτός από το πολιτικό χρήμα που έδωσε κάλυψη σε αυτή την μασαμπουκα, έγινε και βίλες με πισίνες με μπάτλερ (ξέρω έναν μεγαλο-γυναικολόγο που έχει δυο τέτοια σετάκια από το deal για την εισήγησή του για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εφήβων για τον καρκίνο της μήτρας-που στην πραγματικότητα είναι άχρηστο), μετοχές σε ευαγή ιδρύματα "λαϊκής βάσης" μεγαλογιατρών, τα αυτοαποκαλούμενα doctors' hospitals οπου ο ένας κλέβει τον άλλο*, όπως το Ιασώ, το ΡΕΑ, ο Φιλοκτήτης κλπ αλλα και σε εκατοντάδες διαγνωστικά, κλινικές ή Κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα, (σχεδόν όλα λάθος και σαν επιχειρήσεις/επενδύσεις). Και φυσικά καταθέσεις σε offshore.
Α ναι, καπνίζει και τα λέει και έξω από τα δόντια ο άξεστος Κρητικος!
Βρε άντε από εδώ παλιολαμόγια που θέλετε και ευγένειες...
 
Γιάννης Χατζηχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.