Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση του "Αιγέα" για την Διημερίδα "η Φωνή του Δάσους" ,στην Λίμνη Ευβοίας


Φίλοι συμπατριώτες !

Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Παρασκευής και Σαββάτου 7-8/04/ ’23 που διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών και συλλογικοτήτων η ¨ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ¨, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία. Στο διήμερο αυτό αποκομίσαμε πολλά οφέλη, όσοι τη παρακολουθήσαμε. Εκλεκτοί επιστήμονες ,εξειδικευμένοι σε θέματα διαχείρισης του δάσους ,αλλά και νομικοί με εξέχουσα τη παρουσία της προέδρου του Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Μαρία Καραμανώφ και πρώην προέδρου του ΣτΕ , ενημέρωσαν το κοινό. Το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο και τις δυο ημέρες, αν κρίνουμε από το διάλογο που ακολούθησε.

Η ενημέρωση είχε δυο σκέλη . Το ένα αφορούσε τη διαχείριση του υπό αναγέννηση, αλλά και του εν ζωή δάσους και το δεύτερο τις νομικές συνέπειες του αντισυνταγματικού διορισμού του επικεφαλής της ομάδας ανασυγκρότησης κ. Μπένου και των νομικών ενεργειών, που ήδη έχουν δρομολογηθεί για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών. Αναγκαία προϋπόθεση για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Ελληνικό Κράτος.

Αγαπητοί φίλοι . Προσκαλεσμένοι ήταν ο κόσμος της περιοχής μας και φυσικά πρώτα και κύρια οι εκπρόσωποί μας στο ΔΗΜΟ, στη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του Νομού μας και ο κ. ΜΠΕΝΟΣ.

Αν εξαιρέσουμε τη παρουσία των περιφερειακών συμβούλων κ. Α. ΒΟΥΛΓΑΡ Η– Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ – Θ. ΑΚΡΙΩΤΟΥ και υποψηφίων Βουλευτών του νομούς μας ΑΛ.ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΥ και ΑΓ. ΚΑΡΑΠΑ και των συμβούλων κ. Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ,Ε. ΨΑΡΡΟΥ ,Γ .ΦΛΩΚΟΥ όλοι οι άλλοι είναι εκτιθέμενοι στα μάτια μας .Έλαμψαν με την απουσία τους. Οι εκλογές που έρχονται θα είναι ένα βήμα αξιολόγησης των ενεργειών τους για τη σωτηρία της Β. Εύβοιας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στην απουσία της Δ.Α αλλά και των Δ. Συμβούλων.

Αν και είχαν πάρει έγκαιρα προσκλήσεις, δεν καταδέχτηκαν να παραβρεθούν και να ακούσουν όλους αυτούς, που τα πορίσματά τους τα έγραψε ο κ. Μπένος στα παλιά του παπούτσια ,αν και αυτός τους είχε προσκαλέσει ,προκειμένου να αφήσει έδαφος για συμφέροντα που δραστηριοποιούνται γύρω από το διάζωμα.

Η απουσία του ΔΗΜΟΥ προσβάλλει όλους μας, ως φιλόξενος τόπος που είμαστε. Ποτέ δεν είχε στο παρελθόν η Δ.Α τέτοια αξιοθρήνητη , προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε φιλοξενούμενους φορέων του τόπου. Ενδεικτικό άραγε του πολιτισμού της που κοινωνεί στους πολίτες μας ;

Κρίμα ,διότι είχε μια ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική της και να αξιοποιήσει τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε για επανεξέταση ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ της περιοχής, με συμμετοχή της κοινωνίας και όχι την κατ επίφαση ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ του κ. Μπένου.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το επιστημονικό αυτό διήμερο που προγραμμάτισαν και εκτέλεσαν. Στη κοινωνία απομένει να δρομολογήσει σχέδιο διάσωσης βασιζόμενο στην ενημέρωση –στη συμμετοχή-στο διάλογο και στην εκτέλεση των αποφάσεων. Όλοι εμείς που παρακολουθήσαμε την εκδήλωση ,έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την συμπολίτες μας ,πως υπάρχει διέξοδος. Είναι η παρέμβαση της κοινωνίας που δεν αντέδρασε ακόμη, διότι την ύπνωσαν οι παραμυθατζήδες!!! 

  10/04/2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.