Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου !

 Με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα 2024 του Δήμου μας θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποιες προτάσεις που μπορεί η Κοινότητα Μαντουδίου να τις προωθήσει στο Τεχνικό πρόγραμμα για υλοποίηση.

1. Να προβλεφθεί η διάθεση ποσού 40.000 € για τις τελικές μελέτες ανακαίνισης του κτιρίου Μεγάλη οικία , ως κέντρο πολιτισμού, για την  στέγαση της αρχαιολογικής, αγροτικής και μεταλλευτικής ιστορίας του τόπου μας. Δυστυχώς στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου δεν εμπεριέχεται η ανακαίνιση του διατηρητέου μνημείου της Μ.Οικίας

2.Πρόταση μελέτης για δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου σε κτίριο του Δήμου στο κυμάσι(παλιά αποθήκη λευκολίθου )πίσω από τα καφέ της παραλίας. Η αίθουσα μπορεί να διακοσμηθεί όπως στο Λαύριο με μεγάλες φωτογραφίες και παλιά μηχανήματα από τη μεταλλευτική μας ιστορία.

3.Να στηριχθεί η πρόταση του Συν/μου για την αισθητική αναβάθμιση της παραποτάμιας ζώνης του π.Κηρέα στη γέφυρα του Μαντουδίου, όπως και του ποταμού Τρικάλων στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ

4.Να τοποθετηθεί διαδραστική τουριστική μεγάλη φωτιζόμενη πινακίδα, στην πλατεία δίπλα στην Αγία Τριάδα,ώστε ο επισκέπτες να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας.

5. Να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα μνήμης με τη μορφή του Π.Παύλου στην πλατεία μας ,η δίπλα στην Αγία Τριάδα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στο μεγάλο ιερέα που υπηρέτησε το τόπο μας επί 25 χρόνια.

6.Να προβλεφθεί η δημιουργία μαρμάρινης πλάκας στην πλατεία μας με χαραγμένες τις μορφές ενός αγρότη και ενός μεταλλωρύχου αποτυπώνοντας διαχρονικά την ιστορία του τόπου μας.

7.Να τοποθετηθεί μαρμάρινη ταμπέλα στην κεντρική Πλατεία μας με την ονομασία                     <<ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ>>

 8.Να φτιαχτεί ,επιτέλους, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Μαντουδίου ,που παραμένει ανενεργή 20 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.