Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Καλούνται οι Βουλευτές Ν.Ευβοίας να παρέμβουν -Εντονες αντιδράσεις στην Β.Εύβοια για τις συνδεδεμένες οσπρίων

Όσπρια πολυμορφικά, γευστικά και υγιεινά | cantina.protothema.gr Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες παραγωγών οσπρίων που μεταποιούν και συσκευάζουν τα προϊόντα τους πουλώντας αυτά ,σε καταστήματα λιανικής καθώς κινδυνεύουν να χάσουν συνδεδεμένες επιδοτήσεις

χάρις σε μια πρωτόγνωρη και ανήκουστη απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού για να δώσει συνδεδεμένες επιδοτήσεις πρέπει οι αγοραστές δηλαδή τα καταστήματα ,μπακάλικα κλπ και όχι οι παραγωγοί πωλητές που έχουν εκδώσει ηλεκτρονικά τιμολόγια, να ανεβάσουν σε πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από αίτηση και χρονοβόρα διαδικασία λήψης κωδικών, τις ποσότητες του παραγωγού . 

Μάλιστα από τον Μάρτιο ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν  οι παραγωγοί πωλητές τίποτα ,διότι  τα τιμολόγια πώλησης θα ανακτηθούν ηλεκτρονικά μέσω της ΑΑΔΕ .

 Ήδη αγροτικοί φορείς έχουν στείλει έγγραφα στο ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση ενώ καλούνται και οι βουλευτές του Ν.Ευβοίας να συνδράμουν στη δικαίωση των παραγωγών μας.

 Έγγραφο προς ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Αφορά: Πρόβλημα στην καταγραφή ποσοτήτων για συνδεδεμένες επιδοτήσεις Οσπρίων

 Αγαπητοί Κύριοι

Τον Μάρτιο μήνα εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγία για την καταγραφή ποσοτήτων σε τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από παραγωγούς οσπρίων σε αγοραστές- καταστήματα κλπ.

Μάλιστα ο ΟΠΕΚΕΠΕ  διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται να κάνουν οι παραγωγοί πωλητές τίποτα, διότι  τα τιμολόγια πώλησης θα ανακτηθούν ηλεκτρονικά μέσω της ΑΑΔΕ.

Ξαφνικά προ ημερών ειδοποιηθήκαμε οτι για να πάρουμε συνδεδεμένες επιδοτήσεις όσπριων πρέπει σε αυτόν που έχουμε με τιμολόγιο πωλήσει το προϊόν μας να μπει ο αγοραστής στη πλατφόρμα καταγραφής ποσοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού πρώτα κάνει αίτηση και στη συνέχεια με κωδικούς που θα εκδοθούν να καταχωρήσει το προϊόν του τιμολογίου από τον πωλητή παραγωγό

Επειδή  ως παραγωγοί οσπρίων (Φασόλια –ρεβίθια –φακές μαυρομάτικα) παράγουμε και μεταποιούμε τα προϊόντα μας σε συσκευασίες

Επειδή δεν πωλούμε τα προϊόντα μας υπερχονδρική σε έμπορο.

Επειδή τα προϊόντα μας πωλούνται σε πολλά καταστήματα ,μπακάλικα ,μικρά και μεγάλα σε όλη την Ελλάδα

Επειδή όλοι οι μικροί καταστηματάρχες και μπακάλικα αδυνατούν να καταλάβουν τι είναι πλατφόρμα καταγραφής ποσοτήτων ,ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδεδεμένες κλπ

Επειδή για όλα τα προϊόντα μας έχουν κοπεί με ηλεκτρονικά τιμολόγια που έχουμε εκδώσει στα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Επειδή η καταληκτική ημερομηνία καταγραφής είναι 31/5 24

Σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε εμείς ως πωλητές να αναρτήσουμε τα ηλεκτρονικά τιμολόγια πώλησης των οσπρίων μας ,ειδάλλως είναι προφανές ότι θα χάσουμε τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις που μας αναλογούν χάνοντας ένα σημαντικό έσοδο, στην κάλυψη του κόστους των καλλιεργειών μας

4 σχόλια:

  1. .Καταντησαμε Ουγκαντα.Για ποια Ευρώπη μιλάμε. Ελλάδα όπισθεν ολοταχώς.Δημόσια υπηρεσία που ούτε ηλεκτρονικά τιμολόγια δε μπορεί να ανακτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σίμος ήταν και στο υπουργείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΗ.ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕς ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΥΚΡΑΝΊΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΠΟΛΥΤΟς ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟς ΕΝΟς ΚΡΑΤΟΥς ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥς ΠΑΡΑΓΩΓΟΎς ΑΓΡΟΤΕς. ΣΥΝΗΘΗΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ !!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.