Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου:“Δεν εφησυχάζουμε. Προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο. Ο ελάχιστος αριθμός κρουσμάτων στην Εύβοια είναι τεράστιο εφόδιο για την επόμενη ημέρα”

Τη σημασία που έχει να μην εφησυχάσουν οι πολίτες και να συνεχίσουν τις επόμενες κρίσιμες ημέρες να τηρούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου,
υπογραμμίζοντας ότι είναι καθοριστικο να εφαρμόζονται αυστηρά και με πειθαρχία από όλους , προκειμένου να μην ξεφύγει από τον έλεγχο η διασπορά του κορωναϊού και να μην υπονομευθεί η εθνική προσπάθεια που γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία ο βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά, πως αρκούν μία ή δύο περιπτώσεις ανευθυνότητας για να διευρυνθεί η κρίση εκτός κλίμακας, γιατί ο καθένας μπορεί να είναι εν δυνάμει φορέας του ιού. Για αυτό το λόγο και ειδικά εν όψει του Πάσχα απευθύνονται εκκλήσεις να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις. “Περιμένουμε – είπε- να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία του ιού το καθοριστικό διάστημα 20 με 25 Απριλίου. Το Πάσχα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αν είναι θετικά τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας τότε από το Μάιο θα πάμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων και η ζωή θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς. Συνέχισε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση προχωρά τάχιστα στην ενίσχυση των δομών Υγείας καθιστώντας σαφές, πως οι αλλαγές που δρομολογούνται θα είναι μόνιμες. Τόνισε-επίσης- πως το ενδεχόμενο της πανδημίας θα έπρεπε να μάς είχε απασχολήσει σε παγκόσμιο επίπεδο πολύ περισσότερο, κάτι που μπορεί κανείς να διαπιστώσει βλέποντας το πως χώρες “γίγαντες” αιφνιδιάστηκαν πλήρως, όπως είναι το παράδειγμα των ΗΠΑ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και για τις ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουν ανέφερε, πως οι προσλήψεις συνολικά 4.500 θα είναι μόνιμες. Σε πρώτη φάση αναμένονται οι 2.000 για τις επιπλέον μονάδες εντατικής θεραπείας και για την κάλυψη ειδικοτήτων που έχουν σχέση με τον κορωναϊό στα κεντρικά Νοσοκομεία της χώρας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η διαδικασία πρόσληψης 2.500 ακόμα και τόνισε, ότι σίγουρα θα υπάρξει γενναία ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε ό, τι αφορά το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας ανέφερε, ότι προβλέπονται δύο πτέρυγες , όπου θα λειτουργούν μονάδες εντατικής θεραπείας, υπενθυμίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοιήσει σχετικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας και έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία των προσλήψεων, ενώ γίνεται προσπάθεια για να διευρυνθούν, έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως με παρέμβασή του στο Υπουργείο Υγείας ζήτησε να δημιουργηθεί υγειονομική μονάδα στο Κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα κάτι που έχει προτείνει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός, ότι στην Εύβοια υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα με μόλις δύο να είναι διαπιστωμένα, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα τεράστιο εφόδιο για την επόμενη ημέρα, λέγοντας συγκεκριμένα: “ Για την Ελλάδα το ότι έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων είναι ένα όπλο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επόμενη ημέρα, το να έχει τη φήμη της πιο καθαρής χώρας στην Ευρώπη, αλλά και για την Εύβοια το να είναι από τις καθαρότερες περιοχές στην Ελλάδα είναι ένα όπλο που θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή αναζωογόνηση της Εύβοιας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας”.

Σχολιάζοντας ο βουλευτής δηλώσεις περί ελλείψεων που παρατηρήθηκαν σε νοσοκομειακό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας απάντησε πως σημειώθηκαν το διάστημα που υπήρχε έλλειψη προστατευτικών μασκών στην αγορά και για αυτό το λόγο έγιναν προσπάθειες για αυτοσχέδιες μάσκες με σκοπό δηλαδή να καλυφθούν οι ανάγκες τη συγκεκριμένη και μόνο περίοδο, καθώς όταν αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, έγινε κανονικά και η τροφοδοσία του Νοσοκομείου Χαλκίδας και σε λίγες ημέρες είχε καλυφθεί το κενό.

Απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου, που αφορά στις προσλήψεις από την προηγούμενη κυβέρνηση και το γιατί αυτές δεν προχωρησαν σχολίασε: “Δεν είναι οι μέρες τώρα για να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις. Ωστόσο θα έλεγα, ότι η πλειονότητα των Ελλήνων νιώθει καλύτερα που άλλαξε κυβέρνηση και δεν θέλει καν να φανταστεί, πως θα ήταν η διαχείριση αυτής της κρίσης και σε ό, τι ααφορά τον κορωναϊό και το μεταναστευτικό. Δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά οι μνήμες είναι νωπές”.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις πρόσφατες ζημιές σε υποδομές και για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε περιοχές στη Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και από τον ΕΛΓΑ έγινε μία πρώτη αποτίμηση των ζημιών στον κάμπο Μαντουδίου, ενώ αναμένεται σε δύο εβδομάδες να επανέλθουν για να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Παράλληλα, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο από τον οποίο ζήτησε να υποβάλει άμεσα το τεχνικό δελτίο για να γίνει η καταβολή των ενισχύσεων για την αντιμετώπιση των ζημιών. Πρόκειται όπως τόνισε, για μία πρώτη ενίσχυση του αγροτικού μας τομέα, ο οποίος θα πρέπει να ενισχυθεί και να στηριχθεί ακόμα περισσότερο, κυρίως τη μεταβατική περίοδο, που ο τουριστικός τομέας δεν θα μπορέσει να δουλέψει όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, εν οψει των πασχαλινών εορτών ο βουλευτής μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Ιστιαία ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη υπογραμμίζοντας : “Πρέπει να παλέψουμε για να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο για αυτό και οι προσευχές μας ας γίνουν αυτή τη φορά από τα σπίτια μας. Αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους. Το πνεύμα της Ανάστασης να κυριαρχήσει στις καρδιές μας. Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα!”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.