Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

                                                            Κάμπος Μαντουδίου
 
Συνάδελφοι & συναδέλφισσες αγροτοκτηνοτρόφοι,

Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, προστέθηκε και ο Ζορμπάς 2!

Για ακόμη μια φορά με την κακοκαιρία των ημερών, τα μπαζωμένα ρέματα ξεχείλισαν, ο κάμπος πλημμύρησε, σοδειές και περιουσίες χάθηκαν. Δεκάδες στρέμματα εκτάσεων στον κάμπο του Μαντουδίου και του Μετοχίου που ήδη έχουν σπορές πλημμύρισαν και καταστράφηκαν.

Με την πλημμύρα πολλοί αγρότες θα καθυστερήσουν σημαντικά τις σπορές τους, με σοβαρές συνέπειες σε κόστος παραγωγής και διάθεση προϊόντων. Πολλά χωριά στο Δήμο μας πνίγηκαν απο τα ρέματα, δρόμοι έκλεισαν, αποκοπήκαμε από την Χαλκίδα για άλλη μια φορά. Μετά το αδιέξοδο των συνάδελφων κτηνοτρόφων ακολουθεί ο αφανισμός των αγροτών.

Βιώνουμε την ίδια απαράδεκτη κατάσταση που με τη βροχή πνιγόμαστε και χάνεται το βιος μας, με το χιόνι ξεπαγιάζουμε και αποκλειόμαστε, με τη ζέστη καιγόμαστε.

Και θα μας πουν πάλι, ότι φταίει ο κακός καιρός...

Προστέθηκαν νέες καταστροφές στη ζωή και την περιουσία μας. Φανερώθηκε για ακόμα μια φορά, πως η πολιτική προστασία του λαού μας, η προστασία του περιβάλλοντος, δεν αποτελούν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων για αυτό και η ζωή μας, αφήνεται στο έλεός τους.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική αδιαφορία κράτους, περιφέρειας και δημοτικής αρχής, που παρά την ανησυχία και τις προειδοποιήσεις μας, από τον Οχτώβρη του 2018, έχουν γίνει πολύ λίγα, ούτε καν τα βασικά. Ό,τι κατακτήθηκε αυτή την περίοδο, τα ελάχιστα έργα που έγιναν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέριμνα και προστασία, οι πενιχρές αποζημιώσεις που δόθηκαν : οφείλονται στο γεγονός οτι παλέψαμε, οτι διεκδικήσαμε, δεν μας τα χάρισε κανείς!

Ενάμιση χρόνο τώρα χορτάσαμε απο υποσχέσεις, μας "πόνεσε" η πλάτη από τα χτυπήματα συμπόνιας των υπευθύνων της κυβέρνησης , τοπικής και περιφερειακής Διοίκησης, "γέμισε" το μάτι μας από αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, "γέμισε" η τσέπη μας από τα επιδόματα που μας υποσχέθηκαν για την άμεση κάλυψη των αναγκών από τις καταστροφές,

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ: ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ...

Μπορεί λόγω “κωρονοϊού” να είμαστε σε περιορισμό και καραντίνα, αλλά τα βάσανα και οι αγωνίες μας, η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπαίνουν σε καμία καραντίνα, σε κανένα περιορισμό!!!

Δεν μένουμε σιωπηλοί, δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της ζωής μας!!!



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·Να κηρυχθεί άμεσα ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

·Άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήγηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες και τον “κωρονοϊό”.

·Άμεση καταγραφή ζημιών απο κλιμάκια του ΕΛΓΑ και ουσιαστική αποκατάσταση ζημιών σε χωράφια και φυτική παραγωγή

·Άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές (οδικό δίκτυο (περιφερειακό, αγροτικό κ.ά.), σε καταστήματα και σπίτια.

·Άμεσα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!





Μαντούδι 6 Απρίλη 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.