Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU για την δημιουργία σημείων ασύρματης ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο.


Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας και στην ιδέα της «Έξυπνης πόλης» που έχουμε όλοι σαν όραμα.
 
.Το πρόγραμμα προβλέπει τη λήψη ενός κουπονιού χρηματοδότησης στον δήμο αξίας 15.000€, για τη δημιουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Ο φορέας είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς και ερευνητικούς φορείς στη χώρα με υψηλό κύρος, επίπεδο τεχνογνωσίας καισημαντική εξειδίκευση σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 
Διαθέτει τόσο τις απαραίτητες υποδομές, όσο και το απαραίτητο προσωπικό, ώστε ναμπορεί να διασφαλίσει η λήψη του κουπονιού, αλλά και την ορθή υλοποίησητου έργου. Το ΕΚΕΤΑ έχει ήδη συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με δεκάδες δήμους σεόλη την επικράτεια και αξιοποιώντας τόσο τις δικτυακές του υποδομές υψηλήςταχύτητας, όσο και τη σημαντική εμπειρία που διαθέτει σε υλοποίησηΕυρωπαϊκών προγραμμάτων, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τοσύνολο των δήμων (100%) τους οποίους εκπροσωπεί, κατά τις τρεις (3)προηγούμενες φάσεις υποβολής αιτημάτων. 
Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ μεγάλος, καθώς το συνολικό ποσοστόικανοποίησης των αιτημάτων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν μικρότερο από 20%.Η επόμενη και τελευταία φάση υποβολής αιτημάτων για τη λήψη κουπονιών,αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή δήμων, πράγμα που θααυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό και την δυσκολία χρηματοδότησης.
Επιπλέον, το έργο, πέραν των ειδικών τεχνικών προδιαγραφών που διαθέτει,παρουσιάζει και ιδιαίτερα αυξημένες δυσκολίες κατά την υλοποίησή του, αφούαπαιτεί τη συχνή και την άμεση επαφή με τις υπηρεσίες της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν.Σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο του ΕΚΕΤΑ, ο Δήμος δεν επιβαρύνεταιοικονομικά με την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής προς το ΕΚΕΤΑ, αφού οφορέας επιτελεί τους καταστατικούς τους σκοπούς, για την υποστήριξη άλλωνδημοσίων φορέων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ΑναπτυξιακώνΈργων.
Όπως προκύπτει από το περιεχόμενό της προγραμματικής σύμβασης, για τονσυντονισμό και την παρακολούθηση όλων των εργασιών που απαιτούνται για τηνεκτέλεση της, απαιτείται ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην Κοινή ΕπιτροπήΠαρακολούθησης της σύμβασης, με τον αναπληρωτή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.