Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ.Μαντουδίου

Περιοδεία σε δομές υγείας της Βόρειας Εύβοιας και ενημερωτικές συναντήσεις με τις οργανώσεις μελών στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ.Άννας και Ιστιαίας-  Αιδηψού πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Νίκο Σιόλια , τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό και με τους σφους/σφισσες των τοπικών Ο.Μ.

Στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ενημερώθηκαν για την θετική κατάληξη προκηρύξεων τριών μόνιμων γιατρών (παθολόγου, παιδιάτρου, οδοντιάτρου) που είχε προχωρήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκαν μετά από μήνες στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου,

καθώς και για την πιστοποίηση και λειτουργία ψηφιοποιημένου ακτινολογικού μηχανήματος, η χρηματοδότηση του οποίου είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με τουλάχιστον 3 οδηγούς ασθενοφόρων και η ελλειμματική λειτουργία του διαγνωστικού εργαστηρίου.

Αντίστοιχα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την πιστοποίηση και λειτουργία του νέου ακτινολογικού μηχανήματος (χρηματοδότηση ΠΔΕ 2017) για την ανάληψη υπηρεσίας από μόνιμο χειρουργό (προκήρυξη Ιανουάριος 2019), καθώς και την σημαντική καθυστέρηση τοποθέτησης καρδιολόγου (από την ίδια προκήρυξη) παρότι έχει αποδεχθεί την θέση εδώ και 4 μήνες. Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την στασιμότητα στο θέμα ανάπτυξης μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, καθώς και στη συρρίκνωση του ακτινολογικού τμήματος μετά την περικοπή μίας θέσης ακτινολόγου προκειμένου να πριμοδοτηθεί το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων.

Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση με τις οργανώσεις μελών σε Μαντούδι και Ιστιαία και καθορίστηκε σχεδιασμός δράσεων για την υγεία στο πλαίσιο και της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της πανδημίας, γνωστή ως Μένουμε Όρθιοι ΙΙ.

Χαλκίδα 10 Ιουνίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.