Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Βαριές καταγγελίες από τον περιφερειάρχη κ.Φάνη Σπανό στο Περ.Συμβούλιο στην Αιδηψό ,για τις καταστροφικές πυρκαγιές.


Σπανός

 

Ξέσπασε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την φωτιά στην βόρεια Εύβοια, στην εισηγητική του ομιλία, στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό.

"Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα και τα λιγοστά αυτά επίγεια μέσα, είχαν εντολή μη κατάσβεσης", τόνισε και συμπλήρωσε ότι "σε πείσμα αυτών των εντολών οι λίγοι και ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν".

Επιτέθηκε στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να αναζητηθούν οι ευθύνες, όχι για εκδικητικούς λόγους, αλλά για να δικαιωθούν οι πληγέντες.

Θέλοντας να τονίσει το μέγεθος της ασυνεννοησίας με τον αρμόδιο υπουργό είπε χαρακτηριστικά: "Δεν ήξερα ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη, χρειάζεται να παρεμβληθεί μία κάμερα..αλλά κι αυτό ενδεχομένως έγινε απαραίτητο".

Στην δευτερολογία του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε σε διορθωτική τοποθέτηση σε σχέση με τα περί "εντολής μη κατάσβεσης”. Οπως είπε, "καμία πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επιθυμία να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.