Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Προτάσεις Γιώργου Τριάντη, στην 3η Συνάντηση για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας

Παρέμβαση-Προτάσεις στην 3η Συνάντηση για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας στο τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2022
Μετά από Πρόσκληση,η Παρέμβαση μου και οι Προτάσεις μου είχαν σκοπό να συμβάλλω στην επίλυση ζητημάτων του τόπου μας.

1. Σχετικά με τον Νέο οδικό άξονα της Βόρειας Εύβοιας ΨΑΧΝΆ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΆ,μετά από συνεχή αγώνα μας και συνεργασίας των Αυτοδιοικητικών δυνάμεων τηςπεριοχής,ήταν ότι 30 χρόνια περιμένουμε να δούμε το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα από τις Κυβερνήσεις που πέρασαν.

Ζήτησα από την επιτροπή και τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης ότι τώρα ήρθε η ώρα ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης,μετά την επίσκεψη του στην Β.Εύβοια, να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του γι’αυτό το σημαντικό έργο,αυτό το οποίο θα είναι η Ανάσταση για την περιοχή μας.

Επίσης ζήτησα να έρθει η προτεινόμενη Λύση 4 της Μελέτης για ενημέρωση – συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους αρμόδιους μελετητές.


2. Στα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των δημοτών μας ως πυρόπληκτη περιοχή να γίνει δεκτό από την Κυβέρνηση η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ όλων των ακινήτων του Δήμου μας και για το έτος 2022.Το θέμα αυτό συζητήθηκε μετά από πρόταση μας ως έκτακτο στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 02/02/2022.Θέμα το οποίο έγινε δεκτό με ομόφωνη απόφαση.



3. Α)Στο Νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου μας να συμπεριληφθεί σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ στην περιοχή Φούρνοι Μαντουδίου και όχι Πάρκο Τύπου Α’ (Υψηλής Όχλησης) όπως υπήρξε έγκριση της Μ.Π.Ε στις 11/05/2021 από το Υπ.Περιβάλλοντος.

Β)Να τεθεί με Νόμο απαγόρευση αδειοδότησης να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην Αρχαία Κήρυνθο αφού και η δέσμευση,πρόσφατα,του Υπ.Πολιτισμού είναι να ξεκινήσουν έρευνες-ανασκαφές.

4. Στην Μελέτη για τα Δίκτυα της Υγείας να συμπεριληφθεί η ίδρυση Ε.Κ.Α.Β στον Δήμο μας,ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έχουμε ζητήσει ως Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν έγινε τίποτα.


5. Στην Μελέτη για τα Δίκτυα Πρόνοιας να υπάρξει μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία:Ίδρυση Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων.


6. Στην Μελέτη για το Ανθρώπινο Δυναμικό να υπάρξει ειδικό κίνητρο για τους νέους επιστήμονες,επιχορήγηση 100% για αναπαλαίωση παλαιών κατοικιών ώστε να επιστρέψουν,να εγκατασταθούν και εργαστούν μόνιμα στον τόπο τους.



7. Στην Μελέτη για τον Πολιτισμό να συμπεριληφθεί η ίδρυση Μεταλλευτικού Μουσείου στο Μαντούδι διότι σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό της περιοχής είχε απασχοληθεί για πολλές δεκαετίες στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις Σκαλιστήρη-Παπαστρατή.



8. Τέλος,ζήτησα όλες οι Μελέτες, που γίνονται για την ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στις 8 Αυγούστου του 2021,να έρθουν σε διαβούλευση με τους φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο και με επισκέψεις από τους αρμόδιους στα χωριά μας για πλήρη ενημέρωση πριν εγκριθούν-υπογραφούν από τα συναρμόδια Υπουργεία.


Σας μεταφέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία και επιφύλαξη από τους πολίτες για το τι θα γίνει για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.


Μαντούδι 20/03/2022


Για την Δημοτική Παράταξη


Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία



Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας


Ο επικεφαλής


Γιώργος Τριάντης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.